ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης , η Οικολογική Ομάδα ,Μητέρα Γη


 O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση , καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 9:00 πμ συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (Ανδρομάχη) και στη συνέχεια επιβίβαση στα ΙΧ και μεταφορά των ενδιαφερομένων μανιταρόφιλων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά. Συγκρότηση ομάδων για τη συλλογή άγριων  μανιταριών στους μανιταρότοπους της Άνω Μηλιάς.
Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταρόφιλος χρειάζεται καλά παπούτσια (κατά προτίμηση ορειβατικές αρβύλες) και κατάλληλη
ενδυμασία. Για την συλλογή απαιτείται μαχαιράκι και καλά αεριζόμενο καλάθι. Σε καμία περίπτωση τα μανιτάρια δεν πρέπει να μαζεύονται σε πλαστικές σακούλες. Τα συλλεχθέντα μανιτάρια θα συγκεντρωθούν στο καταφύγιο του ΕΟΣ, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση και καταγραφή τους από τον μυκητολόγο κ. Διαμαντή Στέφανο. Το μεσημεριάτικο γεύμα θα γίνει στο δάσος ή στο καταφύγιο (πικνίκ). Η επιστροφή θα γίνει στις 16:00μμ
Κυριακή , 3 Ιουνίου και ώρα 11:00 πμ στην αίθουσα του ΕΟΣ Κατερίνης (Καταφύγιο, Άνω Μηλιά)  θα πραγματοποιηθεί η έκθεση των συλλεχθέντων μανιταριών και στη συνέχεια στις 12:00 πμ η ομιλία του δασολόγου και ειδικού μυκητολόγου κ Διαμαντή Στέφανο με θέμα:
Τα σημαντικότερα φαγώσιμα άγρια μανιτάρια και συνταγές τους.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο ΕΟΣ Κατερίνης θα προσφέρει «στο κόστος» φασολάδα με εποχιακή σαλάτα και λιγοστά  ψητά μανιτάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες στους:
1)    Ντάλα Θανάση 2351038551, 6947663609
2)    Παπανικολάου Βαγγέλη 2351075764, 693935453
Η Επιτροπή