ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Με κατεύθυνση προς την Παραλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία


Μία ακόμα ογκώδης ποδηλατική διαδήλωση στην Κατερίνη ανέδειξε το μείζον ζήτημα κι επιτακτικό αίτημα της κατασκευής ποδηλατικών υποδομών.
Εκατοντάδες ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκαν προς την Παραλία την Κυριακή 13 Μαΐου στα πλαίσια της 5ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας.
Την ίδια στιγμή, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ποδηλατικά κύματα διαδήλωναν ενώνοντας τις φωνές τους γύρω από το κοινό αίτημα της προώθησης των οικολογικών μετακινήσεων.

Εκατοντάδες ποδηλάτες της Πιερίας, κάθε ηλικίας, ακολούθησαν χωρίς προβλήματα την πορεία. Στην Παραλία πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη στάση, οπότε η Ποδηλατική Από-Δραση διένειμε νερά στους συμμετέχοντες, με την ευγενική χορηγία της εταιρίας «ΤΣΙΑΛΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ». Στην επιστροφή προσφέρθηκαν εδέσματα στους ποδηλάτες, με την ευγενική χορηγία του αρτοποιείου «ΜΑΝΗΣ».
Πολυπληθής ήταν η συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας της οποίας η συμβολή στη διεξαγωγή της ποδηλατοπορείας ήταν καταλυτική και άκρως ουσιαστική.
Η πολυτιμότατη συνδρομή της Τροχαίας Κατερίνης και της Δημοτικής Αστυνομίας συνέβαλε τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Τους ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς και τους συγχαίρουμε για το ζήλο και την υπευθυνότητα που επέδειξαν. Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε προσωπικά και τον Υποδιοικητή της Τροχαίας κ. Τσαουσίδη Δημήτρη για τις πολυτιμότατες συμβουλές και υποδείξεις του.
Την υγειονομική κάλυψη της ποδηλατοπορείας ανέλαβε το άρτια εκπαιδευμένο, εξοπλισμένο κι οργανωμένο «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού» με μεγάλη ομάδα ποδηλατών και όχημα.
Για μια ακόμα φορά οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού απέδειξαν ότι προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους οποτεδήποτε τους ζητηθεί. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Ευχαριστούμε θερμά και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας που επίσης συνέβαλε στην υγειονομική κάλυψη της ποδηλατοπορείας, επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά συνέπεια και προθυμία.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει την εταιρεία «ΤΣΙΑΛΟΣ-ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ» για τη χορηγία των νερών και το όχημα κάλυψης και περισυλλογής και τα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» που συνέδραμαν με όχημα στη
μεταφορά ποδηλατών που αντιμετώπισαν πρόβλημα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το αρτοποιείο «ΜΑΝΗΣ» για την χορηγία των νοστιμότατων εδεσμάτων αλλά και τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου στην πλατεία Ελευθερίας για τη βοήθεια και τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης, καθώς και για τις εκπτωτικές τιμές στα νερά.
Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους οδηγούς οχημάτων για την κατανόηση και τα επιδοκιμαστικά σχόλια που δυνάμωσαν τη φωνή των ποδηλατών.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να πράττει καθετί δυνατό προς την κατεύθυνση των διεκδικήσεών της για προώθηση των οικολογικών μετακινήσεων και δη του ποδηλάτου.
Στο πλαίσιο, αυτό, ο σύλλογος προέβη σε μια συμβολική κίνηση, δωρίζοντας στην πόλη τρεις ποδηλατικές σχάρες στάθμευσης, οι οποίες τοποθετήθηκαν στην οδό Κύπρου, στη Γ. Ολυμπίου και στην Πλατεία, με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικοί άρχοντες και οι πολίτες ώστε ν' αναλάβουν περαιτέρω πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των ποδηλατικών μετακινήσεων με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.
Σήμερα η Πιερία ψήφισε ποδήλατο. Σήμερα η Πιερία μαζικά, απαίτησε εκ νέου ποδηλατοδρόμους. Ελπίζουμε οι φωνές μας να ακουστούν.
Εκ το