ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ξεκινά τον Ιούνιο για 5η χρονιά το πρόγραμμα «Χαρίζω μια ημέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος»


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πρώτη συνάντηση εθελοντών και πολιτών
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εθελοντών και των πολιτών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα «Χαρίζω μια ημέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» της εθελοντικής ομάδας Πιερίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
Στη συνάντηση καθορίστηκε το πλαίσιο της υλοποίησης του φετινού προγράμματος που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, με τη λειτουργία και των τριών παρατηρητηρίων της ομάδας στους Νέους Πόρους, στην Πλάκα Λιτοχώρου και στην Έλαφο.

Αυξάνονται οι εθελοντές
Όπως ανέφερε στην παρουσίαση του προγράμματος, ο Ηλίας Τσολακίδης η λειτουργία του «Χαρίζω μια ημέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» ήδη για τέσσερα χρόνια κατάφερε να προλάβει πυρκαγιές πριν την έναρξή τους και να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στο έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας που ξεκινά από την πρόληψη.
Ο κ. Τσολακίδης παρουσίασε και στοιχεία που αναδεικνύουν και το ενδιαφέρον των πολιτών καθώς την περσινή χρονιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα περίπου 4.000 συμπολίτες μας και ο αριθμός των ενδιαφερομένων διαρκώς αυξάνεται.
Στο φετινό πρόγραμμα θα χρειαστούν περίπου 50 συντονιστές που θα είναι υπεύθυνοι για τις ομάδες των εθελοντών, που θα πρέπει να καλύψουν συνολικά 600 βάρδιες και στα τρία παρατηρητήρια.
Ακόμη, έκανε μια ανάλυση για το πως γίνεται ο συντονισμός μεταξύ των εθελοντών και των συντονιστών, ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό στη φύλαξη των βουνών, στα παρατηρητήρια να λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Ενημέρωση και στα σχολεία
Στη συνέχεια της συνάντησης παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που θα γίνει στους μαθητές των σχολείων, ενώ ορίστηκαν και οι πρώτοι φετινοί συντονιστές που θα αναλάβουν να διευθετήσουν τις βάρδιες των εθελοντών.
Να σημειωθεί ότι όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πρόγραμμα μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.otoposmou.gr, όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες και η εφαρμογή που θα μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του, επιλέγοντας ακόμη και τη βάρδια που θέλει να κάνει.