ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες και στα κεράσια της Ράχης από τη νεροποντή


Προβλήματα σε δενδρώδεις και ετήσιες καλλιέργειες, σε καπνοκαλλιέργειες σε όλο τον Νομό, αλλά ιδιαίτερα στα κεράσια της Ράχης προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου στην Πιερία, με τα προβλήματα στις υποδομές και τους δρόμους να είναι μικρότερα σε μέγεθος.
Το ρέμα στη νότια πλευρά της Ολυμπιακής Ακτής υπερχείλισε, με συνέπεια να πλημμυρίσει ο δρόμος, ενώ λίγο έλειψε να υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το φράγμα του Τριλόφου, όταν ένας κορμός έφραξε την
υπερχείλιση και το πρόβλημα λύθηκε, όταν με παρέμβαση του προέδρου του χωριού απομακρύνθηκε έγκαιρα ο κορμός.
Η νεροποντή δημιούργησε προβλήματα και σε άλλα κανάλια, ενώ πολλά χωράφια στον Σβορώνο  γέμισαν με νερό και ένα σπίτι πλημμύρισε, από ένα φρεάτιο που δεν μπόρεσε να αντέξει το μεγάλο φορτίο του νερού. Επίσης, πολλοί δρόμοι του οικισμού, που δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί εδώ και χρόνια, καθώς είναι ακόμη σε εξέλιξη το έργο της αποχέτευσης, μετατράπηκαν σε παγίδες για τους οδηγούς και είναι πλέον απροσπέλαστοι.
Όπως αναφέρει μιλώντας στο e-pieria.gr ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Μπουρονίκος, ήταν ένα πρωτοφανές φαινόμενο και μία πολύ έντονη βροχόπτωση που είχε μειώσει την απορροφητικότητα του εδάφους, με συνέπεια να παρατηρηθούν αυτά τα προβλήματα.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Κατερίνης αντιμετώπισε τη νεροποντή, τονίζοντας ότι τόσο στο ρέμα της Ολυμπιακής Ακτής όσο και στο φράγμα του Τριλόφου έγιναν άμεσα παρεμβάσεις για να μην υπάρξουν ζημιές σε περιουσίες πολιτών. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για να αποκατασταθούν όποιες ζημιές υπάρχουν σε δρόμους ή σε αγροτικές οδούς, καθώς και σε άλλες δημόσιες υποδομές.
Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι υπήρξαν έγκαιρα από τη δημοτική αρχή παρεμβάσεις σε κανάλια στην παραλιακή ζώνη, τονίζοντας όμως ότι η ένταση της βροχής ήταν πολύ μεγάλη και ο όγκος του νερού δεν μπορούσε να διοχετευθεί άμεσα.
Τις επόμενες η μέρες αναμένεται να έρθει στην Κατερίνη κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να προχωρήσει σε εκτιμήσεις των καταστροφών που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες και θα γίνει αναγγελία, ώστε οι αγρότες να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες αιτήσεις τους για να αποζημιωθούν.
Θέμης Κωτούλα