ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σύσκεψη για τον καθορισμό των εδρών των ταξί στην Πιερία

Ευρεία σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη και παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα Δ. Λευκόπουλου, με θέμα την εφαρμογή του Νόμου 4070/2012 για τον καθορισμό των εδρών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης- ταξί ανά Περιφερειακή Ενότητα της Π.Κ.Μ., θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, και ώρα 9:30 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198).

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Αντιπεριφερειάρχες των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι των Δήμων εντός των ορίων της ΠΚΜ, οι πρόεδροι των σωματείων ταξί, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει ρόλο συντονιστή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, θα συζητηθούν οι ρυθμίσεις  που προβλέπονται από το νόμο 4070/2012 σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού των ταξί ανά έδρα περιφερειακής ενότητας, οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από την πλευρά των ιδιοκτητών. Παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι φορείς θα καταθέσουν τις προτάσεις  τους, οι οποίες θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση ώστε στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΚΜ να εκδώσει σχετική απόφαση για τον καθορισμό των εδρών των ΕΔΧ αυτοκινήτων  εντός των ορίων αρμοδιότητας κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.