ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Βουλευτές για μια ημέρα.

pimageshop.comΗ νέα Βουλή που ορκίστηκε χθες και διαλύεται σήμερα ή το αργότερο αύριο έχει πολλά παράδοξα.Οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης οδήγησαν όχι μόνο στην ανατροπή των αποτελεσμάτων όσον αφορά τα κόμματα αλλά και στα πρόσωπα.
Έτσι πολλοί βουλευτές που μέχρι τώρα εξελέγονταν…περίπατο,έμειναν εκτός Βουλής και πολλά νέα πρόσωπα μπήκαν στη Βουλή.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στην αίθουσα της ολομέλειας στην χθεσινή ορκωμοσία και την σημερινή εκλογή προεδρείου να βρίσκονται άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.
Οι παλιοί έλεγαν ότι δεν ξέρουν κανέναν και σχεδόν δεν έχουν με ποιον να μιλήσουν.Οι νέοι κοιτούσαν αμήχανα και προσπαθούσαν να μπουν στο κλίμα.

Πάντως για ορισμένους το πέρασμα από το ελληνικό κοινοβούλιο ίσως κρατήσεις μόνο μια ημέρα καθώς εξελέγησαν για πρώτη φορά και πιθανόν να μην εκλεγούν στις 17 Ιουνίου όπου μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί των κομμάτων.
Προσπαθούσαν έτσι να εκμεταλλευθούν και να ζήσουν τις στιγμές,βγάζοντας φωτογραφίες,μιλώντας με παλιούς βουλευτές.Σχεδόν όλοι οι νέοι βουλευτές είχαν πάρει προσκλήσεις για τα μέλη των οικογενειών τους.
Από αύριο για όλους ξεκινά η μάχη της επανεκλογής.Έστω κι αν οι εκλογές είναι με λίστα θέλουν να ενισχυθούν τα κόμματα τους για να είναι στη Βουλή και στις 18 Ιουνίου.