ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Με αγωγές στους καταστηματάρχες που δεν πληρώνουν για τα τραπεζοκαθίσματα στρέφεται ο Δήμος Κατερίνης


Με αγωγές και με τη διαδικασία έκδοσης διαταγών πληρωμής προσφεύγει ο Δήμος Κατερίνης εναντίον των καταστηματαρχών καφετεριών και μπαρ, που δεν πληρώνουν για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσουν, καθώς το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με περίπου το 50% να μην έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους.

Το θέμα τέθηκε την Τρίτη, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης, όπου τονίστηκε η ανάγκη για άμεση είσπραξη των οφειλών και αποφασίστηκε η ανάθεση σε δικηγόρους για να μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης, που εισηγήθηκε το θέμα, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τόσο στην παραλιακή ζώνη όσο και μέσα στην πόλη της Κατερίνης με τα τραπεζοκαθίσματα και πρότεινε τη συνεργασία με νομικό  που θα καταθέσει αγωγές όπου χρειάζεται για την απόδοση των χρημάτων, με την έκδοση διαταγών πληρωμής.
"Με όλες τις καλοπροαίρετες παραινέσεις εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων.  Κάποιοι συμμορφώθηκαν και κάποιοι δυστυχώς όχι", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος ο οποίος είπε ότι άμεσα πρέπει να γίνουν οι διαδικασίες για περισσότερες από 20 περιπτώσεις, ενώ είπε ότι το ποσοστό των καταστηματαρχών που δεν έχουν πληρώσει ξεπερνά το 50%.
"Στις κρίσιμες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε, είπαμε να δείξουμε μια ανοχή. ¨Όμως υπόλογος απέναντι στο Δήμο Κατερίνης και στους πολίτες και δεν μπορώ να περιμένω και θα πρέπει να προχωρήσω νομικά", υπογράμμισε ο κ. Ζατραζέμης.

Κατά τη συζήτηση  τέθηκε και το ζήτημα των παταριών χρησιμοποιούνται στα τραπεζοκαθίσματα, καθώς βρίσκεται σε εκκρεμότητα και η προσφυγή του Δήμου Κατερίνης ενάντια στην απόρριψη της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης που είχε απορρίψει μέρος της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την τοποθέτηση των παταριών. Η απόρριψη είχε να κάνει με το ότι τα πατάρια θεωρήθηκαν μόνιμες και σταθερές κατασκευές, κάτι που απαγορεύεται στις καταλήψεις δημοσίου χώρου και στον συμψηφισμό του κόστους των παταριών, καθώς είχε αποφασιστεί να πληρώσει τα μισά χρήματα ο Δήμος και τα μισά οι καταστηματάρχες.
Επίσης , επίκειται και η εκδίκαση προσφυγής πολίτη εναντίον του κανονισμού λειτουργίας του πεζοδρόμου, για την οποία ο αντιδήμαρχος πρότεινε την ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο, για να υπερασπιστεί τη θέση του Δήμου Κατερίνης.
Νέο απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση και ακόμη 300 μπλε κάδοι στην πόλη
Στην κυριότητα του Δήμου Κατερίνης έρχονται τα δύο απορριμματοφόρα που είχε προμηθευτεί η δημοτική αρχή από το 2005, με την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης Α.Ε. Σήμερα, η εταιρία για τη συνέχιση του προγράμματος δίνει στο Δήμο ένα ακόμη απορριμματοφόρο και επιπλέον 300 κάδους ανακύκλωσης για την ανάπτυξη του προγράμματος.
Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς ο οποίος ορίστηκε υπόλογος για να υπογράψει τα συμβόλαια αποδοχής της κυριότητας των απορριμματοφόρων.
Ανάγκη σύστασης νομικού τμήματος στον Δήμο Κατερίνης
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκε και το ζήτημα της πολυάριθμης ανάθεσης σε δικηγόρους των υποθέσεων του Δήμου Κατερίνης και η ανάγκη για τη δημιουργία ολοκληρωμένου νομικού τμήματος, θέμα που ανέδειξε ο Γιάννης Μαλτζάρης, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τις δίκες,  μετά από ενάμισι χρόνο θητείας του δημοτικού συμβουλίου.
Επίσης, ο κ. Σατραζέμης ανέφερε και ότι έχει λήξει οριστικά το θέμα με την προσφυγή της Ένωσης Φορέων που είχαν συστήσει το 2006 το ΚΕΚ Θαλής και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου, για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε έναν διαγωνισμό μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης, συμμετοχή που είχε απορριφθεί από τη διοίκηση, επί δημαρχίας Γιάννη Αμοιρίδη.
Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, από το 2007 τα μέλη της Ένωση Φορέων είχαν παραιτηθεί τη δίκης, όμως το θέμα επανέκαμψε με συνέπεια όπως είπε ότι να εμφανίζεται ο ίδιος, που έχει κάποια συγγενική σχέση με το ΚΕΚ Θαλής, χωρίς να είναι ο ιδιοκτήτης, ως αντίδικος με τον Δήμο Κατερίνης.
"Ο αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης δεν διεκδίκησε ποτέ χρήματα από τον Δήμο Κατερίνης και επιστρέφω τη λάσπη σε αυτούς που την έριξαν στο πρόσωπό μου", σημείωσε, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν να αντιδικεί με τον Δήμο.