ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ένα δελφίνι που αγάπησε την Σάμο!

Στην αρχή (χθες το πρωί) πολλοί ανησύχησαν στη θέα ενός δελφινιού, να περιφέρεται κάνοντας βόλτες στον κόλπο της Σάμου στο Βαθύ, πότε μπροστά στο λιμάνι, πότε... στο Γεφυράκι και πότε στο Μαλαγάρι, θεωρώντας πως ίσως έχει εγκλωβιστεί μέσα στον κόλπο και δεν μπορεί να βγει στα ανοιχτά.

Η ανησυχία γινόταν ακόμη πιο έντονη αφού πλοία και διάφορα σκάφη ίσως να του προκαλούσαν κάποια ζημιά που θα του στοίχιζε ακόμα και τη ζωή του.

Έτσι άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο της Σάμου, αλλά και το ερευνητικό κέντρο ''Αρχιπέλαγος'' ώστε να συνδράμουν σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Ο Tom (έτσι είναι το όνομα του) όμως έδειχνε να το διασκεδάζει και σήμερα το μυστήριο λύθηκε!
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ''Σαμιακή Γνώμη'' Γιώργος Γαρυφάλλου, μίλησε με το μέλος του "Αρχιπελάγους" κ. Βασίλη Κουρούτο, όπου του δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα είναι υπό έλεγχο.

Ο κ. Κουρούτος εξήγησε πως: ''...το δελφίνι από τη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε, διαπιστώσαμε πως είχε επάνω του ένα ραδιοπομπό (τσιπ) και ψάξαμε να βρούμε τον ιδιοκτήτη του. Τελικά σήμερα καταφέραμε και εντοπίσαμε μια επιστημονική ομάδα 6 ατόμων (αποτελούμενη από 2 Τούρκους, 2 Βρετανούς και 2Αμερικάνους) όπου πριν από λίγες ημέρες άφησαν ελεύθερο ένα ζευγάρι δελφίνια (με τσιπάκια επάνω τους) από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ώστε να ερευνήσουν τη συμπεριφορά τους.
Μεταξύ αυτών και ο Τοm, όπου λόγω της εξοικείωσης που έχει με το ανθρώπινο είδος, κατάλαβε ότι υπάρχει ανθρώπινη ύπαρξη στο νησί και γι' αυτό και βγήκε μέχρι έξω στην στεριά! Καλέσαμε τους επιστήμονες από την Τουρκία και αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκονται στη Σάμο, όπου θα παραμείνουν 4 με 5 ημέρες για να ελέγξουν τη συμπεριφορά του δελφινιού'' Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε η ηλικία του δελφινιού είναι μεταξύ 12 και 17 ετών και χαίρει άκρας υγείας... Ελπίζουμε η συμπεριφορά του Tom να γίνει και δίδαγμα για την συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα...
samiakignomi.gr