ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Ο Τσίπρας προκαλεί τη Μέρκελ»!

Φωτογραφία για «Ο Τσίπρας προκαλεί τη Μέρκελ»!
Μέχρι και... αφιέρωμα στον Αλέξη Τσίπρα έκανε η γερμανική εφημερίδα «Τagespiegel», λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί με την συμπεριφορά του την Μέρκελ.

Με αφορμή μάλιστα την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανία το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο 37χρονος πολιτικός ποντάρει ψηλά και με τις δηλώσεις του προσπαθεί να πείσει τον γερμανικό λαό να πάει διακοπές στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Ο Τσίπρας ποντάρει ψηλά. Ο λαϊκιστής εξυπηρετεί τους πάντες. Ο Τσίπρας γοητεύει τους αριστερούς με επαναστατική φρασεολογία και το κέντρο με δηλώσεις του τύπου ‘θα κάνουμε τα πάντα για μείνουμε στην Ευρωζώνη'. Οι εφτά από τις δώδεκα συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ όμως επιθυμούν έξοδο από το ευρώ.

Ένας λόγος που επισκέφθηκε ο 'νέος σταρ της πολιτικής' το Βερολίνο, ήταν και για 'μαζέψει' την εικόνα του, αυτή του λαϊκιστή. Με φράσεις όπως 'δεν επιθυμούμε να διαταράξουμε εμείς την ηρεμία της Ευρώπης' ή 'εσείς οι Γερμανοί είστε τα μεγαλύτερα αδέρφια μας', προσπαθεί να πείσει τους Γερμανούς να πάνε διακοπές στην Ελλάδα»
gazzeta.gr