ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΕΥΡΩΠΗ: ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ

Του Ηλία Δ. Καλλιώρα
O κ. Γιούνκερ ήταν δραματικά ξεκάθαρος σε μια σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του (ετήσια Σύνοδος ΔΝΤ). Είπε χαρακτηριστικά: «Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα αυτό θα έφτανε, διότι συζητούσαμε (για την επερχόμενη ελληνική κρίση) οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ της ΕΚΤ, η Επιτροπή και εγώ ο ίδιος». Εγώ, βουλευτής τότε, δημοσίευσα σχετικό άρθρο στην εφημερίδα «Αξία» (31/5/2003), με τίτλο «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!». Όλοι οι μυημένοι έβλεπαν το πού οδηγείται η Ελλάδα. Και ερωτώ, αφού οι Ευρωπαίοι γνώριζαν το τι πλησιάζει, γιατί οι ίδιοι εντέλει αδιαφόρησαν; Τι συνέβη; Πώς εξηγείται;
Το γνωστό think-tank Stratfor των ΗΠΑ, για παράδειγμα, σε e-mail του αποκαλύπτει (WikiLeaks) ότι μας ετοίμαζαν για το ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009 (δηλαδή, δέκα μήνες πριν!). Ομοίως, ο σημερινός πρωθυπουργός της Γαλλίας, κ. Ερό, δήλωσε πως «αργήσαμε πολύ να βοηθήσουμε την Ελλάδα». Τι να πούμε τώρα όλοι εμείς και τι εντέλει να πιστέψουμε; Μήπως, λόγου χάρη, το περιοδικό «SPIEGEL» έχει μέρος αυτής της εξήγησης; Πρόσφατα αποκάλυψε ότι οι γερμανικές κυβερνήσεις γνώριζαν ότι το ευρώ θα αποτύχει. Τι, τελικά, διαμείβεται στην ΕΕ, όταν τα μυστικά αρχεία της Γερμανίας αναφέρουν πως «ένα κοινό νόμισμα δεν μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα, εάν δεν στηρίζεται και δεν υποστηρίζεται από μια πολιτική ένωση».
Επίσης, ο γνωστός Max Keiser, μιλώντας άρτι στο Russia Today, αναφέρθηκε στο «οικονομικό ολοκαύτωμα» της Ελλάδας και έκανε λόγο για χρέος που «δεν προέρχεται από την Ελλάδα». Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί ως η ευρωπαϊκή «χωματερή τοξικού χρέους». Ο ίδιος εξήγησε πως: «Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα αυτό το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα». Με το δεύτερο μνημόνιο, η Ελλάδα «δέθηκε χειροπόδαρα» με μια δρακόντεια δανειακή σύμβαση, πράγμα που παραπέμπει ευθέως σε άλλο σχετικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα και πάλι με το «Stratfor», οι ΗΠΑ γνώριζαν από το 2007 και το έκρυψαν ότι όντως υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα (WikiLeaks: περίπου 22 δισ. βαρέλια στην Κρήτη και άλλα περίπου τόσα βαρέλια στη Νότια Κρήτη, στη «Ζώνη του Ηροδότου»). Τι απαντάμε όλοι μας πλέον σε όλους αυτούς που, όπως και εγώ, πιστεύουν ότι το όνειρο της Γερμανίας (για κατάκτηση της Ελλάδας) δεν σταμάτησε μετά από τη Μάχη της Κρήτης και μετά από την υποδούλωσή μας στο Γ' Ράιχ; Η Ελλάδα βρίσκεται (ως «πειραματόζωο»!) στο μάτι του κυκλώνα για πάνω από δύο χρόνια. Οι δύο υπερδυνάμεις συνεχίζουν να μάχονται για το «χρυσόμαλλο δέρας»: την Ευρώπη!
Περαιτέρω, ο τιτάνιος και υπόγειος πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ για τον ρόλο και την πορεία του ευρώ συνεχίζεται. Μπορεί, για παράδειγμα, το φανερό χρέος των ΗΠΑ να εκτοξεύθηκε, εντούτοις, το δολάριο των ΗΠΑ, ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, παραμένει ισχυρό, αφού όλοι όσοι το κατέχουν θέλουν να το διατηρούν ισχυρό (όπως αντίστοιχα και την περιουσία τους στα θησαυροφυλάκια). Η υπόγεια διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού οι ΗΠΑ δεν θέλουν το ευρώ να υποσκελίσει το δολάριο, ούτε και οι συναλλαγές του πετρελαίου να γίνονται σε ευρώ (κυρίως από τα γερμανικά πλεονάσματα). Για να αποτραπεί η χρήση του ευρώ στο εμπόριο του πετρελαίου (αντί του δολαρίου), φαίνεται ότι και ο επόμενος πόλεμος στη Μέση Ανατολή (Συρία) θα γίνει ξανά για το παραπαίον δολάριο. Η ΕΕ, τελικά, και γνώριζε και σκόπιμα αδιαφόρησε.

απο  paraskhnio

: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1wC6VQtud