ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΟΝΣΟ ΜΕ... ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ


Φωτογραφία για ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΟΝΣΟ ΜΕ... ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Πρώτη νίκη της Ferrari μετά από αρκετό καιρό με πρωταγωνιστή τον Αλόνσο και την βροχή.

Η εκκίνηση δόθηκε υπό βροχή σε μια πίστα όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Οι δύο McLaren ξεκίνησαν καλά, ωστόσο ο τρίτος Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes) "μονομάχησε" με τον Ρομαίν Γκροζάν (Lotus) για την τρίτη θέση. Ο Γαλλοελβετός τέθηκε εκτός αγώνα, ενώ ο Σουμάχερ έχασε κάθε ελπίδα διάκρισης μετά την έξοδο του.

Κι ενώ όλοι δυσκολεύονταν να κινηθούν στην πίστα ο Πέρες επωφελήθηκε από τη στρατηγική της Sauber, επιλεγοντας βρόχινα ελαστικά. Ο Πέρες ήταν τριτος πίσω από τις McLaren όταν οι συνθήκες κρίθηκαν ακατάλληλες και στον 9ο γύρο... ανέμισε η κόκκινη σημαία.

Ο αγώνας διακόπηκε για 51 λεπτά και όταν έγινε η επανεκκίνηση πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, είδαμε άλλο αγώνα. Ο Μπάτον κινήθηκε έξυπνα και μπήκε στα πιτ για να βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά σε μια κίνηση νίκης, ωστόσο στον επόμενο γύρο συγκρούστηκε με τον Καρθικέγιαν. Ξαναμπήκε στα πιτ για αλλαγή αεροτομής και εκεί χάθηκε το παιχνίδι.

Ο Χάμιλτον δεν είχε καλύτερη τύχη και μετά από ένα αργό pit stop βγήκε πίσω και από τον Αλόνσο και τον Πέρες. Ο ρυθμός του έπεσε, ενώ... έβαλε και το χεράκι της και η McLaren που δεν έπαιρνε την απόφαση να τον βάλει μεσα στα πιτ όταν στέγνωνε η πίστα για να βάλει σλικ ελαστικά. Έτσι έμεινε μόνος τρίτος!

Μπροστά ο Αλόνσο άρχισε να βλέπει εφιάλτες με τον Πέρες. Η Ferrari θύμιζε... Μελβούρνη με τα σλικ ελαστικά, ενώ ο Μεξικανός κατάπινε χιλιόμετρα και έριξε τη διαφορά από τα εννέα δευτερόλεπτα στο ένα δευτερόλεπτο. "Κόλλησε" στην ουρα του Αλόνσο και από το team radio άκουσε να του λένε πως "θέλουμε αυτή τη δεύτερη θέση".

Ο Πέρες έχασε την αυτοσυγκεντρωσή του, έκανε λάθος, έχασε πέντε δευτερόλεπτα και έδωσε ανάσα στον Αλόνσο. Παρά το γεγονός πως η Sauber έχασε την πρώτη νίκη της, ο Πέτερ Ζάουμπερ αποθέωσε δακρυσμένος τους ανθρώπους της ομάδας του, ενθυμούμενος προφανώς πως δημιούργησε ξανά την ομάδα του από το μηδέν μετά την αποχώρηση της BMW.

Ο Φέτελ παραχώρησε την τέταρτη θέση στον Γουέμπερ. Ο δύο φορέις παγκόσμιος πρωταθλητής χτυπήθηκε από τον Καρθικέγιαν και με διαλυμένο πίσω τροχό έφτασε στα πιτ. Ξαναβγήκε στην πίστα για να αποσυρθεί στον τελευταίο γύρο.

Η Mercedes ήταν και πάλι απογοητευτική στον αγώνα με τον Σουμαχερ να παίρνει βαθμό και τον Νίκο Ρόσμπεργκ να περιορίζεται στην 14η θέση. Είχε σοβαρά προβλήματα με τα ελαστικά και αδυνατούσε να υπερασπιστεί τη θέση.

Δηλώσεις Φερνάντο Αλόνσο:

"Είναι μεγάλη έκπληξη η νίκη σήμερα. Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί στην Αυστραλία ή εδώ. Ο στόχος μας ήταν να παρουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούσαμε. Ένα πίστευτο αποτέλεσμα, μια υπέροχη δουλειά από την ομάδα. Μεγιστοποιήσαμε την προοπτική που είχαμε στα χέρια μας. Διατηρήσαμε την ηρεμία μας σε περίεργες συνθήκες με τα ενδιάμεσα και τα σλικ ελαστικά. Η ομάδα άξιζε τη νίκη. Είναι δύσκολη περίοδος για εμάς, αλλά θα θυμόμαστε αυτή την Κυριακή", σχολίασε ο μεγάλος νικητής.

Ο Αλόνσο υπενθύμισε πως "η νίκη δεν αλλάζει τίποτα. Δεν βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε. Δεν θέλουμε να δίνουμε μαχη για να περάσουμε στο Q3 και να διεκδικούμε βαθμούς. Ο στόχος ήταν να μην χάσουμε πολλούς βαθμούς. Κάναμε τη δουλειά μέσα στην πίστα. Είναι θετικά νέα, ωστόσο μας περιμένουν η Κίνα και το Μπαχρέιν και υπάρχει πραγματική δουλειά που πρέπει να γίνει. Είμαστε ενωμένοι και η νίκη μας κάνει πολύ ευτυχισμένους. Ωστόσο δεν αλλάζει τίποτα στην αποφασιστικότητα μας να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε".

Ο Σέρχιο Πέρες, στο πρώτο βάθρο της καριέρας του, ρωτήθηκε αν ήταν πιθανή η νίκη στο σημερινό αγώνα. "Ναι, αυτό νομίζω", ήταν η απάντηση του. "Είχα πλησιάσει τον Φερνάντο στους τελευταίους γύρους. Γνώριζα πως έπρεπε να τον φτάσω γιατί γλιστρούσα. Έχασα τη γραμμή μου σε μια γρήγορη αριστερή στροφή. Άγγιξα το κερμπ και βρέθηκα στη "βρώμικη" πλευρά της πίστας. Ήταν βρεγμένη και έχασα τη νίκη. Μπορούσαμε να νικήσουμε. Η ομαδα έκανε εκπληκτική δουλειά. Με κάλεσαν στα πιτ τη σωστή στιγμή. Ατυχώς ο Φερνάντο μπήκε στα πιτ ένα γύρο νωρίτερα στο τέλος και άνοιξε τη διαφορά. Ο ρυθμός ήταν φανταστικός. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου".

Περισσότερο χαμογελαστός ο Λιούις Χάμιλτον εξήγησε πως "νομίζω πως πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Ο Φερνάντο και ο Σέρχιο οδήγησαν φανταστικά σήμερα και ήταν δύσκολο να τους προφτάσω. Θα θέλαμε πολύ να κερδίσουμε περισσότερους βαθμούς. Δεν παραπονιέμαι, ανέβηκα στο βάθρο σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Ευτυχώς έμεινα μακριά από τα προβλήματα σε αυτές τις συνθήκες. Κάναμε φανταστική δουλειά".

Η κατάταξη

1.Φερνάντο Αλόνσο Ferrari 2 ώρες 44:51.821

2.Σέρχιο Πέρες Sauber Ferrari +2.263

3.Λιούις Χάμιλτον McLaren Mercedes +14.591

4.Mαρκ Γουέμπερ Red Bull Renault +17.688

5.Κίμι Ράικονεν Lotus Renault +29.456

6.Μπρούνο Σένα Williams Renault +37.667

7.Πολ ντι Ρέστα Force India Mercedes +44.412

8.Zαν-Ερίκ Βέρνιε Toro Rosso Ferrari +46.985

9.Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India Mercedes +47.892

10.Μίκαελ Σουμάχερ Mercedes +49.996

11.Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull Renault +1:15.527

12.Ντάνιελ Ρικιάρντο Toro Rosso Ferrari +1:16.800

13.Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes +1:18.500

14.Τζένσον Μπάτον McLaren Mercedes +1:19.700

15.Φελίπε Μάσα Ferrari +1:39.300

16.Βιτάλι Πετρόβ Caterham Renault +1 γύρος

17.Τίμο Γκλοκ Marussia Cosworth + 1 γύρος

18.Χέικι Κοβαλάινεν Caterham Renault +1 γύρος

19.Παστόρ Μαλντονάντο Williams Renault +2 γύροι

20.Σαρλ Πικ Marussia Cosworth +2 γύροι

21.Ναράιν Καρθικέγιαν HRT Cosworth + 2 γύροι

22.Πέδρο ντε λα Ρόσα HRT Cosworth + 2 γύροι

Ταχύτερος γύρος: Κίμι Ράικονεν 1:40.722

Βαθμολογία οδηγών

1.Αλόνσο 35

2.Χάμιλτον 30

3.Μπάτον 25

4.Γουέμπερ 24

5.Πέρες 22

6.Φέτελ 18

7.Ράικονεν 16

8.Σένα 8

9.Κομπαγιάσι 8

10.Ντι Ρέστα 7

11.Βερνιέ 4

12.Χούλκενμπεργκ 2

13.Ρικιάρντο 2

14.Σουμάχερ 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

1.McLaren Mercedes 55

2.Red Bull Renault 42

3.Ferrari 35

4.Sauber Ferrari 30

5.Lotus Renault 16

6.Force India Mercedes 9

7.Williams Renault 8

8.Toro Rosso Ferrari 6
9.Mercedes 1
olympiacos-blog