ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Χρηματοδότηση δράσεων τουρισμού έθεσε η Αντιπεριφερειάρχης στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Επίσκεψη στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης,  πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012, με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για την υποβολή ολοκληρωμένου αιτήματος για ένταξη και χρηματοδότηση έργων και δράσεων,  που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της Πιερίας γύρω από ένα πολυδιάστατο μοχλό ανάπτυξης,  που στόχο θα έχει την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη στον πρωτογενή (αγροτικά προϊόντα), δευτερογενή τομέα (βιοτεχνία, εμπόριο) και τριτογενή τομέα (υπηρεσίες, μεταφορές, τουρισμός).

Ο Επιχειρησιακός Προγραμματισμός Π.Ε. Πιερίας γίνεται  με στόχο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος με προγραμματισμό και με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Πιερίας και όχι με αποσπασματικά μέτρα μέσα στο πρωτοφανές κλίμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας αλλά και τις αλλαγές στη διοίκηση μέσα από την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτη.
Ο αναπτυξιακός προγραμματισμός της Π.Ε. Πιερίας,  στοχεύει στην επίτευξη πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων προκειμένου να εξασφαλίσει αναπτυξιακή προοπτική, ευημερία και εξωστρέφεια για τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως επεσήμανε στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, η Διευθύντρια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  Έφη Στάϊου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης παραμένει ο φορέας βοηθός για την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες,  ώστε να καταστεί δυνατή η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και συγχρηματοδοτήσεων  και να γίνει πράξη η πραγματική αποκέντρωση και η ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας.
Στους αναπτυξιακούς τομείς ευθύνης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, περιλαμβάνονται:
• Η διαχείριση πιστώσεων του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, χρηματοδοτήσεων φορέων του δημόσιου τομέα και άλλων νομικών προσώπων, χρηματοδοτήσεων προερχομένων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και λοιπών φορέων του εξωτερικού, οι οποίες αφορούν στα περιφερειακά, τοπικά και ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα της περιοχής της περιφέρειας.
• Η τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας και ιδίως στον τομέα της εκπόνησης μελετών και ερευνών και εφαρμογής προγραμμάτων, που αναθέτει στο Ταμείο η Περιφέρεια για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων.
Στο πλαίσιο αξιοποίησης των δυνατοτήτων συνεργασίας με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συζήτησε με τη  Διευθύντρια του Π.Τ.Α.Κ.Μ., τις ευκαιρίες χρηματοδότησης δράσεων Τουρισμού και Πολιτισμού, εστιάζοντας στην οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και στοχευμένων δράσεων για την προστασία και ανάδειξη της πολύ-πολιτισμικής κληρονομιάς της Πιερίας.
Στο άμεσο μέλλον, μετά από προτροπή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κλιμάκιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας θα επισκεφτεί την Πιερία για την ενημέρωση του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου,  αναδεικνύοντας τις δυνατότητες υλοποίησης επενδυτικών αναπτυξιακών σχεδίων μέσα από την αξιοποίηση των υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων.