ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πως να απογειώσετε τη γεύση του γλυκού σας!

Toffee sauce



Περιγραφή
Γλάσο (σορόπι) καραμέλας - κρέμας γάλακτος - βουτύρου, που δίνει θεική γεύση στα κέικ ή στα τσουρεκάκια μας.
 
Τι χρειαζόμαστε:
  • 140 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 320 γραμ. κρέμα γάλακτος
 
 
Πως το κάνουμε:
  1. Βάζουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει σε ένα κατσαρολάκι
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος την κρέμα και το αφήνουμε να βράσει λίγο να γίνει μια αραιή κρέμα ή ανάλογα με το πόσο θέλουμε να στέκεται στο γλυκό μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αραιή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σιρόπι σε κέικ ή τσουρεκάκια ακόμη και στο παγωτό. Ταιριάζει τέλεια με τα ρολάκια κανέλας (cinnamon rolls).