ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας: «Τα κόμματα του μνημονίου έχουν κρυφή ατζέντα. Μόνο η Αριστερά μπορεί να τους σταματήσει»

Ανέβασε τους προεκλογικούς τόνους ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Όπως είπε αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά,  «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».

Δηκτικό ήταν και το σχόλιο που έκανε, αναφερόμενος στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ότι ο Συριζα δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας,  «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και στις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά.
Τις έχει γνωρίσει ο λαός όταν ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε και τα σενάρια που θέλουν την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, να ενώνουν τις δυνάμεις του με την Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο για τις επερχόμενες εκλογές. Όπως είπε, ο Αντώνης Σαμαράς, «προσπαθεί να συμπήξει μέτωπο των μνημονιακών δυνάμεων με τη πιο σκληρή εκπρόσωπο του νεοφιλευθερισμού, την κ. Μπακογιάννη, και τον πρώτο και μόνιμο εταίρο του μνημονίου, τον κ. Καρατζαφέρη».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνους για την νέα προσφυγή στις κάλπες. «Τα κόμματα του μνημονίου διαλαλούν ότι η αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στις κάλπες, αλλά εκεί  μας οδηγεί η επιμονή στο μνημόνιο». Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα φανερό και γνωστό σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν τη δική τους κρυφή ατζέντα. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Αν κάτι μπορεί να τους σταματήσει είναι η Αριστερά, για αυτό καταφεύγουν στη χυδαιότητα και τη σπέκουλα»
Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της νέας εκλογικής διαδικασίας, τονίζοντας,  «ό,τι κι αν πει ο κ. Μπαρόζο, όσες επιστολές κι αν στείλει ο κ. Παπαδήμος, όσοι εκβιασμοί κι αν γίνουν σε χώρους δουλειάς» και διεμήνυσε προς κατεύθυνση ότι ο λαός τελικά παρά τους εκβιασμούς και τις βρώμικες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα καμφθεί και δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τη βούλησή του. Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποχωρήσει τώρα. Η πραγματική νίκη είναι στις 17 Ιουνίου. Ζητάμε λαϊκή εντολή για κυβέρνηση αριστεράς»