ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών της επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης


Σε καθυστέρηση της πληρωμής των προγραμμάτων από το Υπουργείο οφείλεται η μη πληρωμή των εργαζομένων των Βρεφονηπιακών σταθμών της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου της Εγνατίας Τηλεόρασης Μαρίας Τσιώνη, ο κ. Χιονίδης ανέφερε ότι η καθυστέρηση αφορά στα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία είναι ενταγμένη η λειτουργία των σταθμών και των οποίων οι λογαριασμοί δεν αποδίδονται έγκαιρα στην επιχείρηση. Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν λάβει τα χρήματά τους από τον περασμένο Φεβρουάριο και εκφράζουν φόβους, λόγω και της ακυβερνησίας της χώρας, ότι δεν θα πληρωθούν έως τον Ιούλιο.

"Στη ΔΗΚΕΔΗΚ έχουμε το κομμάτι που αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όμως δεν έχουν στείλει τα χρήματα που θα έπρεπε να έχουμε στα χέρια μας. Υπήρξε ένα τέτοιο πρόβλημα και παλαιότερα και είχαμε ξαναφθάσει σε αυτό το σημείο τα περασμένα Χριστούγεννα", ανέφερε στην απάντησή του ο δήμαρχος, λέγοντας ότι μετά από πολύ κόπο και πιέσεις των υπευθύνων ήρθε η πρώτη δόση του προγράμματος.
Ο κ. Χιονίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει κινητικότητα από το Υπουργείο και να πληρώνονται έγκαιρα τα χρήματα των προγραμμάτων. "Αν δεν θέλουν να έχουμε ως χώρα  απορρόφηση στο ΕΣΠΑ ας μην στέλνουν χρήματα από κάτω. Όταν έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καλύπτεται μια ανειλημμένη υποχρέωσή της. Δεν μπορεί να πάρει πολιτικές αποφάσεις, αλλά μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις της", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο Δήμος Κατερίνης προχώρησε σε δανεισμό της επιχειρήσεις για να μπορέσει να καλύψει τους εργαζόμενους, σήμερα όμως δεν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα.
Βέβαια, ο Δήμαρχος είπε ότι η δημοτική αρχή φροντίζει ως πρώτη του προτεραιότητα να καλύπτονται μισθοί και ασφάλιση των εργαζομένων του Δήμου και στη συνέχεια άλλες υποχρεώσεις του, στο πλαίσιο της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει στην αυτοδιοίκηση, λόγω της περικοπής πόρων από το κεντρικό κράτος που αγγίζει το 60%.
Θ.Κ