ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ 2-2


Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης μεταξύ του Πιερικού και του Φωκικού, το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2!
Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό ποιοτικά και είχε ελάχιστες ενδιαφέρουσες φάσεις. Σε μία από αυτές, όμως, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φωκικός κατάφερε να σκοράρει χάρη σε πλασέ του Κωστόπουλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλλέργη.
Η ομάδα της πόλης μας αναζήτησε την ισοφάριση στην επανάληψη και την πέτυχε στο 59' με φάουλ του Ρούσεφ. Ο Πιερικός «γύρισε» το παιχνίδι στο 71' όταν ο Ρούσεφ βρήκε τον Κουτσοσπύρο και εκείνος με γυριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Εντούτοις, η χαρά των «μελανόλευκων» διήρκησε μόλις τρία λεπτά καθώς τόσο χρειάστηκε ο Φωκικός για να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε ο Ταμπάκης από τον Πουλόπουλο και εκτέλεσε εύστοχα ο Κανελλόπουλος.
Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το τέλος της συνάντησης παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη συνάντηση με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Πουλόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τώρα οι Κατερινιώτες χρειάζονται μόνο νίκη στα Ψαχνά κόντρα στον τοπικό Ηρακλή στην τελευταία αγωνιστική για να μπούν στην προνομιούχο νεξάδα των αγώνων play - of.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ. Τεβεκέλης, Χαδημόγλου και Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος)
Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου (81' Πουρτουλίδης), Κοντέων, Μοκακέ (46' Ρούσεφ), Κουτσοσπύρος, Μπλαζέφσκι, Καμινιώτης (86' Ελευθεριάδης).
Φωκικός (Κώστας Τερζής)
Βρονταράς, Φαρμάκης, Θωμόπουλος, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Μπουλούλης, Καλλέργης, Αντράντε (72' Ταμπάκης), Ζάγκος (62' Γεωργουσόπουλος), Νικόλτσης, Κανελλόπουλος (90+1' Σορόκος).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Φωνές του Σούλη Παπαδόπουλου για τη διαιτησία στα ματς του Πιερικού
Ο τεχνικός της ομάδας της Κατερίνης είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία στον αγώνα με τον Φωκικό και δήλωσε: «Θέλαμε να το κερδίσουμε το ματς για να τελειώσουμε από σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί εκτός από το ξεκίνημα. Στο δεύτερο ισοφαρίσαμε γρήγορα και πετύχαμε δίκαια ένα δεύτερο γκολ.
Δεν συμφωνώ με τον αντίπαλο προπονητή, γιατί πετύχαμε και τρίτο γκολ και δεν μέτρησε. Η μπάλα από φάουλ του Ρούσεφ πέρασε τη γραμμή, όπως και στην κεφαλιά του Κοντέων.
Έτσι τα είδα και έτσι τα κατέγραψα. Δεν χρειαζόμαστε κάτι, θέλουμε το 50%-50%.
Συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Πρέπει να κερδίσουμε την Τετάρτη για να μπούμε στα play off. Ο αντίπαλος με δύο «στημένες» φάσεις σημείωσε δύο γκολ. Φταίμε κι εμείς όμως. Συγχαρητήρια στον συνάδελφο».
Ο μέσος, Πέτρος Καμινιώτης είπε: «Δυστυχώς έτσι όπως μας παίζουν δεν μας αφήνουν να νικήσουμε. Συμφωνώ με τον προπονητή μου. Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώσαμε τα γκολ, αλλά μας έχουν «σκοτώσει» διαιτητικά. Θ θα πάμε στα Ψαχνά για να παλέψουμε και να μείνουμε στην εξάδα».
Στη δύναμη και την ψυχή του Φωκικού στην Κατερίνη στάθηκε ο Κώστας Τερζής
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-2 απέναντι στον Πιερικό, ο προπονητής της ομάδας της Άμφισσας, Κώστας Τερζής δήλωσε:
«Πριν από το ματς ήμασταν με πλάτη στον τοίχο. Ήρθαμε με πολλές ελλείψεις, κυριολεκτικά με 16 παίκτες από τους οποίους ο ένας ήταν τραυματίας. Τα παιδιά ήθελαν πολύ να πάρουν κάτι από αυτό το ματς και έπαιξαν με δύναμη και ψυχή και κατά κατάφεραν.
Ο αντίπαλος ήθελε το παιχνίδι για τη δική του σκοπιά και αυτό το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία και καταφέραμε να προηγηθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Πιερικού μας μπέρδεψε με τις αλλαγές και ο Πιερικός κατάφερε να ανατρέψει το σκορ.
Ευτυχώς ήρθε το πέναλτι και πλέον κρατάμε τύχη στα χέρια μας. Την Τετάρτη θέλουμε νίκη για τη σωτηρία. Καλή δύναμη, καλό κουράγιο και καλή τύχη στον Πιερικό για τα μπαράζ.
Θέλω να δικαιολογήσω τους πανηγυρισμούς στο τέλος των παικτών μου. Α ξέφυγαν λίγο να μην δώσετε σημασία».
Ο αμυντικός, Γιάννης Κωστόπουλος είπε: «Πήραμε ένα σημαντικό βαθμό σε μια από τις δυσκολότερες έδρες στην κατηγορία. Θα πρέπει να προσγειωθούμε γρήγορα και αν είναι χρυσάφι ο σημερινός βαθμός θα φανεί την Τετάρτη. Κρατήσαμε την ισοπαλία και δείξαμε σθένος.
Την ισοπαλία την αφιερώνουμε στον προπονητή μας. Μας αδικούν συνέχεια στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά στεκόμαστε όρθιοι. Συγχαρητήρια στον Πιερικό και πιστεύω θα μπει play off».
Τα αποτελέσματα
Παναχαϊκή – ΑΕΛ Καλλονής 1-1
Καλλιθέα – Αναγέννηση Επανομής 4-1
Πιερικός – Φωκικός 2-2
Βύζας Μεγάρων – Πανσερραϊκός 0-1
ΑΕΛ – Αγροτικός Αστέρας 4-1
Πανθρακικός – Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
Βέροια – Ηρακλής Ψαχνών 2-0
Πλατανιάς - Διαγόρας 3-0 α.α.
Εθνικός Αστέρας - Θρασύβουλος 0-3 α.α.