ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τα Εκπαιδευτήρια "ΠΛΑΤΩΝ" στο Graz της Αυστρίας


10 - 14 Μαΐου 2012
COMENIUS MULTILATERAL PROJECT "EUMOF"

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "EUMOF", το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια του Comenius Multilateral Project, συνέχισε τις δραστηριότητές του με την τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση στο Graz της Αυστρίας.

Στη συνάντηση εκτός από τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ και το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, που προέρχονται από την Ελλάδα, συμμετείχαν και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και δημοτικές Βιβλιοθήκες από τις ακόλουθες χώρες: Κύπρο, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία και Αγγλία.



Το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος με τη συνεισφορά όλων των εταίρων έχει ως εξής:

I. Συλλογή 24 παραδοσιακών παραμυθιών από Κύπρο, Πορτογαλία, Πολωνία, Αυστρία και Ελλάδα. Όλα τα παραμύθια έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Πορτογαλικά, Γερμανικά, Πολωνικά και Ελληνικά και όλα τα παραμύθια έχουν ως κοινό θέμα τη μετακίνηση του ήρωα κάθε παραμυθιού.

II. CD με την αφήγηση των παραμυθιών στην εθνική γλώσσα του καθενός.

III. Εικονογραφήσεις για κάθε ένα από τα 24 παραμύθια.

IV. Συλλογή 72 εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες δημιουργήθηκαν από όλους τους εταίρους, με σκοπό να συνοδεύσουν τα παραμύθια στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες που αφορούν τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τη διαφορετικότητα.

V. Εγχειρίδιο του δασκάλου.

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ είναι ο μοναδικός εταίρος - σχολείο και έτσι πρωταγωνίστησε στον τρίτο κύκλο εργασιών του προγράμματος ως η πιλοτική εφαρμογή αυτών των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Έτυχε θερμής υποδοχής από τους δασκάλους του σχολείου μας και μετά το πέρας της οι δάσκαλοι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα.

«Μέσα από τα παραμύθια του προγράμματος ανοίγονται καινούριοι δρόμοι και δημιουργούνται ελπίδες για μια πιο όμορφη και αγνή κοινωνία», «Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος είναι ενδιαφέρουσες και διαδραστικές» «Μια διαφορετική ματιά στον κόσμο των παραμυθιών» είναι κάποια από τα σχόλια των εκπαιδευτικών που τα εφάρμοσαν.