ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

O Εγκέλαδος χτύπησε τη Β. Ιταλία






Δείτε τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Ιταλία

Εικόνες οδύνης και καταστροφής μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, λίγες ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε πόλεις και χωριά μεταξύ της Μπολόνια και της Φεράρα στη Βόρεια Ιταλία.


Το έργο των σωστικών συνεργείων συνεχίζεται πυρετωδώς στα συντρίμμια των παλαιών κτηρίων, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των επικοινωνιών και των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Η σεισμική δόνηση, που είχε μέγεθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και διάρκεια περίπου 20 δευτερολέπτων, σημειώθηκε στις 05.04 (ώρα Ελλάδας) μεταξύ της Μπολόνια και της Φεράρα στη Βόρεια Ιταλία.

Μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από πενήντα έχουν τραυματιστεί. Τέσσερις απεγκλωβίστηκαν νεκροί, δύο υπέστησαν καρδιακή προσβολή, ενώ δεκάδες κτήρια έχουν καταρρεύσει. Σύμφωνα με τα ιταλικά Μ.Μ.Ε., ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο Ιταλοί, μία Ιταλίδα και ένας Μαροκινός. Οι άνδρες εργάζονταν στη διάρκεια της νύχτας σε εργοστάσια στις περιοχές της Μόντενα και της Φεράρα και έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που «χτύπησε» τη Βορειοανατολική Ιταλία, όπως ανακοίνωσαν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, ένας εργάτης σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε υπόστεγο σε εργοστάσιο παραγωγής πολυστυρενίου στο Μπόντενο, κοντά στη Φεράρα, και άλλοι δύο σε εργοστάσιο κατασκευής κεραμικών στο Σαν Αγκοστίνο.


(Συντρίμμια σε Φεράρα και Μόντενα)


(Στήθηκαν πρόχειροι καταυλισμοί για την περίθαλψη των τραυματιών)

Σύμφωνα με το ΤG24, στο κέντρο του Σαν Αγκοστίνο, στη Φεράρα, παρατηρήθηκε μεγάλη διαρροή αερίου, καθώς ένας κεντρικός αγωγός έχει υποστεί σοβαρή ζημιά.


(Πενήντα μέχρι στιγμής οι τραυματίες)


(Ερείπια σε διατηρητέα κτήρια)