ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Παιδεία & πολιτισμός, σταθερές προτεραιότητες για τον Δήμο Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: "Για τα παιδιά μας, αξίζει να κάνουμε τα πάντα"


Με την παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, πραγματοποιήθηκαν χθες, τα εγκαίνια μιας υπερσύγχρονης αίθουσας στο Νηπιαγωγείο της Ανδρομάχης.
Ο Δήμος Κατερίνης, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα επέκτασης του Νηπιαγωγείου, που προέκυψε επιτακτικά λόγω της αύξησης του αριθμού των νηπίων στον οικισμό, προέβη με ταχύτατες διαδικασίες στη δημοπράτηση και κατασκευή της νέας αίθουσας, καλύπτοντας από ιδίους πόρους το κόστος κατασκευής, που ανήλθε στο ποσό των 45 χιλ ευρώ περίπου.

"Για τη Δημοτική Αρχή της Κατερίνης η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι σε πρώτη προτεραιότητα, καθώς θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον" τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης.

"Οφείλουμε στα παιδιά και στους νέους μας μια σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση, όπου τα παιδιά θα διδάσκονται μέσα σε σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα σχολικά κτίρια και σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία" επεσήμανε ο κ. Χιονίδης, αναφερόμενος στα 3 νέα βιοκλιματικά δημοτικά σχολεία που κατασκευάζονται στην πόλη της Κατερίνης, με χρηματοδότηση εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.



Ο Δήμαρχος Κατερίνης δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι ο οικισμός της Ανδρομάχης παρουσιάζει αύξηση του αριθμού των νηπίων σε αντιδιαστολή με την εικόνα της υπογεννητικότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Διαβεβαίωσε τέλος, πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να επενδύει στην παιδεία "θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στα παιδιά μας, γιατί για τα παιδιά αξίζει να κάνεις τα πάντα" υπογράμμισε.

"Η νέα αίθουσα του Νηπιαγωγείου της Ανδρομάχης, εμβαδού 65 τ.μ., κατασκευάστηκε με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές" δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Μπουρονίκος.

"Τηρήθηκαν αυστηρά όλες οι προδιαγραφές του κτιριολογικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, από τον προσανατολισμό του κτιρίου μέχρι το σύστημα εξαερισμού, που είναι αυτόματο και λειτουργεί με ανιχνευτή διοξειδίου του άνθρακα" τόνισε ο προαναφερόμενος, συμπληρώνοντας πως με την κατασκευή της νέας αίθουσας το Νηπιαγωγείο της Ανδρομάχης από μονοθέσιο θα γίνει διθέσιο.

Τη Δημοτική Αρχή της Κατερίνης και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Σάββα Χιονίδη, συνεχάρη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Παιδεία, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αστέριος Κρίτογλου, σημειώνοντας πως τα 3 νέα πράσινα σχολεία που κατασκευάζονται στην Κατερίνη ως οι πλέον ποιοτικοί χώροι εκπαίδευσης, αποτελούν εγγύηση ποιοτικής παιδείας.
Τις ευχαριστίες και τα θερμά της συγχαρητήρια, τόσο για την άμεση ανταπόκριση όσο και για την ταχύτατη υλοποίηση του έργου, εξέφρασε προς τον Δήμαρχο Κατερίνης και η Σχολική Σύμβουλος κα Βασίλα.