ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Γεώτρηση και αποχετευτικά έργα στην Πιερία


Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, υπέγραψε την επιλογή πράξεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία - Θράκη 2007 - 2013", με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Νέα υδρευτική γεώτρηση στην Τ.Κ. Κ. Αγιάννη
Η ΔΕΥΑ Κατερίνης υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο "Νέα υδρευτική γεώτρηση τοπικής κοινότητας Κάτω Αγιάννη Δήμου Κατερίνης". Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 147.600,00 Ευρώ. Η πράξη αφορά στην ανόρυξη και στην αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση "Παλιούρι"  του Κάτω Αγίου Ιωάννη, στη Δημοτική Ενότητα Κορινού, Δήμου Κατερίνης, για την κάλυψη της ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας του οικισμού σε πόσιμο νερό.

Δίκτυα αποχέτευσης στο Δ. Δίου - Ολύμπου
Ο Δήμος Δίου - Ολύμπου υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο "Δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δίου - Πλατανακίων, Αγίου Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσας, Ν. Εφέσου Δήμου Δίου - Ολύμπου Ν. Πιερίας". Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 17.100.000,00 Ευρώ. Η πράξη αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Εφέσου, Κονταριώτισσας, Αγ. Σπυρίδωνα και Δίου - Πλατανακίων του Δήμου Δίου - Ολύμπου και τη μεταφορά των λυμάτων μέσω εξωτερικών αγωγών και αντλιοστασίων στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κατερίνης.
Αποχέτευση Παλαιού Ελευθεροχωρίου
Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο "Αποχέτευση Παλαιού Ελευθεροχωρίου". Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.342.829,06 Ευρώ. Η πράξη αφορά στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του Παλαιού Ελευθεροχωρίου και τη μεταφορά των λυμάτων μέσω εξωτερικών αγωγών και αντλιοστασίων μέχρι το αποχετευτικό δίκτυο του Μακρυγιάλου. Από εκεί τα λύματα θα οδηγούνται στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Κορινού.
Αποχέτευση Νέας Αγαθούπολης και Μεθώνης
Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο "Αποχέτευση Νέας Αγαθούπολης και Μεθώνης". Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 6.773.820,23 Ευρώ. Η πράξη αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Νέας Αγαθούπολης και Μεθώνης και τη μεταφορά των λυμάτων μέσω εξωτερικών αγωγών και αντλιοστασίων μέχρι το αποχετευτικό δίκτυο του Μακρυγιάλου. Από εκεί τα λύματα θα οδηγούνται στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Κορινού.