ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη του υπ. Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία Π. Κουρουμπλής: "Μετά τις εκλογές ο τόπος θα έχει αντιμνημονιακή κυβέρνηση"

Στην Πιερία βρέθηκε χθες Τρίτη, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και στη συνέχεια στο "Ιδεοδρόμιο" συναντήθηκε και συζήτησε με εκπροσώπους, μέλη και φίλους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ.
Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο υπ. Βουλευτής αναφερόμενος στην Πιερία είπε πως είναι μια όμορφη περιοχή με την οποία διατηρεί δεσμούς, ενώ σε ότι αφορά τις εκλογές υπογράμμισε πως τα χαρακτηριστικά που έχει αυτή η εκλογική αναμέτρηση σε αυτή τη πολιτική συγκυρία δεν υπήρχαν καμία άλλη.

Λόγο και ρόλο στα δημόσια πράγματα από το ΣΥΡΙΖΑ
"Για 1η φορά δυνάμεις που προέρχονται από το χώρο της Αριστεράς που ήταν στο περιθώριο διεκδικούν πλέον να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες" σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει ρόλο και λόγο στα πράγματα.
"Είχαν το κουράγιο να κάνουν μια υπέρβαση σε σχέση με άλλες δυνάμεις γιατί ακριβώς θέλουν να έχουν λόγο και ρόλο στα δημόσια πράγματα. Πιστεύουμε ότι ο δικομματισμός έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που είχε να προσφέρει κάτι στον τόπο. Ανακυκλώνεται με τα ίδια υλικά δεν έχει να προσφέρει τίποτα δεν έχει πνοή, δεν έχει έμπνευση δεν έχει φαντασία. Όταν λοιπόν ένα πολιτικός σχεδιασμός δεν διαπνέεται από τέτοιου είδους προβολές και προσπάθειες είναι βέβαιο ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον τόπο. Το μεγάλο διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές είναι αν οι δυνάμεις που διαπραγματεύτηκαν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, αν μπορούν, αν διαθέτουν το πολιτικό κουράγιο να διεκδικήσουν και να διαπραγματευτούν".
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής το διακύβευμα στην Ευρώπη είναι εάν θα συγκροτήσουμε μια Ευρώπη που θα έχουν τον κυρίαρχο λόγο οι λαοί και κυρίως αν θα μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει την ανάπτυξη των λαών και δεν θα είναι εργαλείο στη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Συνεργασίες
Όπως ανέφερε δεν πιστεύει στο ρόλο της οικουμενικής κυβέρνησης και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση που θα προκύψει στον τόπο μετά τις εκλογές θα είναι αντιμνημονιακή. "Είναι βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές" τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σημείωσε πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μνημονιακών και αντιμνημονιακών και εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς το μνημόνιο.