ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μεγάλη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας

Μεγάλη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδαςΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ 1 - 0

Με γκόλ του Γιώργου Γκαραγκούνη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, η εθνική μας ομάδα νίκησε την εθνική ομάδα της Ρωσίας και προκρίθηκε στους «8» του Euro 2012, όπου πιθανότατα θα βρει στο δρόμο της τη Γερμανία.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος επικράτησαν της Ρωσίας που αγνοούσε την ήττα εδώ και 16 ματς έχοντας 8 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε στον προπονητή και στους παίχτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ο Αντώνης Σαμαράς μετά την πρόκρισή τους στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
«Μας κάνατε και πάλι περήφανος σε αυτές τις δύσκολες ώρες, χαρίζοντας αισιοδοξία στους Έλληνες» τονίζει στο τηλεγράφημα του ο αρχηγός της ΝΔ.

Μεγάλη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, για τη πρόκριση της απέστειλε χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε «περιφανή» τη νίκη της εθνικής ποδοσφαίρου επί της αντίστοιχης ρωσικής, και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην επόμενη φάση του Euro 2012.
Με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος, τους ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ο τομέας αθλητισμού της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι, σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τους πολίτες, η νίκη- πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος επί της Εθνικής Ρωσίας δίνει χαμόγελο και αισιοδοξία.
«Θερμά συγχαρητήρια, καλή συνέχεια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε και πάλι το καλύτερο δυνατό, εκπροσωπώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Πολωνίας. Κάθε επιτυχία», επισημαίνεται το μήνυμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Πανηγύρια σε Μόντρεαλ και Τορόντο
Πανηγύρι δεν στήθηκε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Με ιαχές χαράς, κορναρίσματα και «Ζήτω η Ελλάς» γιορτάζουν οι Έλληνες στο Μόντρεαλ και το Τορόντο τη νίκη της Εθνικής ομάδας έναντι της Ρωσίας και το πέρασμα της στους ημιτελικούς του ευρώ.

Στην ελληνοκρατούμενη λεωφόρο Ντάνφορθ του Τορόντο , τα καφενεία ήταν γεμάτα από Έλληνες που περίμεναν εναγωνίως το κρίσιμο ποδοσφαιρικό αγώνα κρατώντας την ανάσα τους. Όταν ήρθε το πρώτο γκολ, ακούστηκαν ιαχές απ΄ άκρη σ΄ άκρη της λεωφόρου, που γέμισε γαλανόλευκες σημαίες και παραληρήματα ενθουσιασμού μετά το πέρας του αγώνα.
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος , που πανηγύριζε τη νίκη της Εθνικής.
Στο Μόντρεαλ οι Έλληνες είχαν σκορπίσει στα ελληνικά καφενεία της Ζάν Ταλόν και του Λαβάλ αλλά και σε παμπ της πόλης για να δουν το κρίσιμο ματς, που έφερε την Εθνική ποδοσφαίρου ανάμεσα στους οκτώ του ευρώ.
Ο Αλέξανδρος Α., που παρακολούθησε το ματς με φίλους του είπε στο πρακτορείο ΑΜΠΕ:
«Έχουμε καταπληκτικούς παίκτες με καρδιά και πάθος, έχουμε διεθνείς νέους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν καλό ποδόσφαιρο καθώς παίζουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Περίμενα τη νίκη και την απολαμβάνω μετά από τόση αρνητική δημοσιότητα της Ελλάδας όλο αυτό τον καιρό. Χρειαζόμαστε τόνωση του ηθικού μας εδώ στην ξένη πατρίδα. Πρέπει να πάρουμε το ευρώ πάλι, να κρατήσουμε το τρόπαιο και την περηφάνια μας ψηλά».