ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οι περιουσίες των Ελλήνων βρίσκονται πλέον στο έλεος των δανειστών-τοκογλύφων...... ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ "ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ"


Σε εφαρμογή του Νόμου 4046/14-2-12 που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. το υπουργείο οικονομικών εξέδωσε  κατεπείγουσα εγκύκλιο δίωξης των Ελλήνων που χρωστούν στο δημόσιο ακόμα και 300 ευρώ, προκειμένου να εισπραχθούν φόροι κλπ.
Οι περιουσίες των Ελλήνων βρίσκονται πλέον στο έλεος των δανειστών-τοκογλύφων.
 Σκεφθείτε τι περιμένει τον Ελληνικό λαό μετά τις εκλογές εάν αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα, συνεχίσουν να συγκυβερνούν

Το βαρύ πυροβολικό επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών σε μια ύστατη προσπάθεια αύξησης των κρατικών εσόδων μέσω είσπραξης -έστω μέρους- ληξιπρόθεσμων χρεών που αγγίζουν τα 45 δισ. ευρώ. 

Με κατεπείγουσα εγκύκλιο στις εφορίες, η πιο σκληρή που έχει σταλεί ποτέ, επιστρατεύονται πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα μέτρα, όπως ποινικές διώξεις για κάθε φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ, κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας (για χρέη από 3.000 ευρώ), ακόμα και περιουσίας στο εξωτερικό, αυτόματους συμψηφισμούς οφειλών και
απαιτήσεων οφειλετών από το Δημόσιο.


Η κίνηση αυτή για πολλούς αποτελεί απόδειξη της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει τα κρατικά ταμεία με ορατό πλέον τον κίνδυνο αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεων του
Δημοσίου, ακόμη και μισθών και συντάξεων. 


Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και άνω των 2 δισ. ευρώ συνολικά έως το τέλος του έτους. 



Στην επείγουσα εγκύκλιο, που υπογράφει ο γενικός διευθυντής φορολογικών ελέγχων και είσπραξης δημοσίων εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Α. Νανόπουλος, υπάρχουν σαφείς εντολές προς τους εφόρους να προχωρήσουν άμεσα σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι δεν ρύθμισαν τα χρέη τους.

Πάντως, θα δοθεί μια ευκαιρία στους οφειλέτες να δεχθούν ρύθμιση χρεών, ενώ κατά προτεραιότητα θα «κυνηγηθούν» οι έχοντες και κατέχοντες οφειλέτες.

Ειδικότερα, βάσει των αναλυτικών οδηγιών που δίδονται με την εγκύκλιο, οι Εφορίες θα πρέπει να «κυνηγήσουν» κατά προτεραιότητα όσους οφειλέτες εισπράττουν ενοίκια ή κατέχουν πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από άλλα πρόσωπα, καθώς και όσους οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ και κατέχουν ακίνητη περιουσία. 

Το υπουργείο ζητεί ακόμη και την άμεση κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου. 

Ακόμη ζητά τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών απαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη τους (έστω και εάν αυτά τελούν υπό αναστολή.

Επιπλέον ζητείται η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ. 

Μαζί με τους οφειλέτες, οι Εφορίες θα πρέπει να ελέγξουν και την περιουσιακή κατάσταση των συνυπόχρεων (συγγενικά πρόσωπα, συνεργάτες κ.α.)

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1xaT0xm37