ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας)


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου συνήλθαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σώμα στις 13 Ιουνίου και τα αποτελέσματα εξέπληξαν όσους μέχρι τώρα πίστευαν σε δημοκρατική και συνδικαλιστική δεοντολογία.
Ύστερα από τον εκκωφαντικό τρόπο εκλογής της ΔΑΚΕ κι ενώ κανείς θα περίμενε να εκλεγεί προεδρείο από τη δύναμη που συγκέντρωσε 4 έδρες με 319 ψήφους, όπως  άλλωστε συμβαίνει στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ, εξελέγη, με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο, πρόεδρος από την Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία , που μόλις και μετά βίας συγκέντρωσε 164 ψήφους!!!!!
Το πώς έγινε εφικτό κάτι τέτοιο , μόνο ένας πολυμήχανος και μηχανορράφος νους θα μπορούσε να το καταλάβει, να το συλλάβει και να το πραγματοποιήσει!!


Η παράταξη της ΠΑΣΚ, βλέποντας να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της χάνοντας τη 2η θέση μέσα από τα χέρια της, λειτούργησε ως δεκανίκι των αριστερών εκλεγμένων παρατάξεων, συνέπραξε μαζί τους , προκειμένου να καταλάβουν αξιώματα και να ικανοποιήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους!
Τέτοιες συμπεριφορές ήταν αναμενόμενες από τις αριστερές παρατάξεις-ίσως μάλιστα να λειτούργησαν και σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία!
Έκπληξη όμως προκαλεί η συμπεριφορά των μελών της ΠΑΣΚ!! Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν, ώστε να στηρίξουν προεδρείο με πρόεδρο από τη Ριζοσπαστική Συνεργασία, φανερώνει το άγχος που τους διακατέχει να βρουν διέξοδο πλέον σε μεταστέγαση σε νέους παραταξιακούς χώρους, ευελπιστώντας να είναι κοντά στην τοπική και κρατική εξουσία.

Κάτι τέτοιο βέβαια, καθίσταται επικίνδυνο για το κύρος των εκλογών, για το δημοκρατικό μας πολίτευμα , για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι και προπάντων για τον σεβασμό της πλειοψηφίας , από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

 Η Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει τις μικροπαραταξιακές πρακτικές, καθώς θεωρεί πως  τα εκλεγμένα στο σύλλογο μέλη της, μπορούν και θέλουν να προσφέρουν ,άσχετα από αξιώματα και «θέσεις κύρους», και θα τιμήσουν την ψήφο των εκπαιδευτικών που τους έδωσε την πλειοψηφία και πως θα σταθούν δίπλα σε όλους τους εκπαιδευτικούς προς όφελος της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.
                                        

                                                       Για το Δ.Σ.
       Η  Πρόεδρος                                                                            Η  Γραμματέας

Κατιμερτζή Μαγδαληνή                                                             Κουζιούλη Ιωάννα