ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι από τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό


Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Τους τρόπους αντίδρασης και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, συζήτησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, τα σωματεία επισιτισμού - τουρισμού από την Πιερία, το Βόλο, τη Λάρισα, την Έδεσσα την Κασσάνδρα και το Μαρμαρά Χαλκιδικής και της Καβάλας. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και συμμετείχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παναγιώτης Προύτζος και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Κούκος.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κατερίνης
Όπως ανέφερε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κατερίνης και αντιπρόεδρος του σωματείου επισιτισμού - τουρισμού Πιερίας Κοτρώνης Βαλάσης, οι αποφάσεις της Τρόικας «έθαψαν» το κλάδο τους και το ταμείο τους ΤΑΞΥ και όπως χαρακτηριστικά είπε κατακρεουργήθηκαν και τα αποθέματα του ταμείου τους.
Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου χαρακτήρισε τις αποφάσεις του πρώην υπουργού κ. Κουτρουμάνη ως «βόμβες» για τα βαρέα και ανθυγιεινά ενώ με τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τις συμβάσεις εργασίας αποδυναμώθηκε ο ρόλος των συνδικάτων και ουσιαστικά διαλύεται ο κλάδος τους.
«Στις απεργιακές μας κινήσεις πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας
Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κ. Προύτζος αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί αρχής γενομένης στις 27 Ιουνίου με πανελλαδική απεργία ενώ στις 10 και 11 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί 48ωρη απεργία.
«Μετά την καταγγελία των συμβάσεων δεν μένει κανένα πλαίσιο ώστε να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις με τους εργοδότες και έτσι αναγκαστικά μπαίνει και το απεργιακό πλαίσιο» τόνισε ο κ. Προύτζος και πρόσθεσε ότι δεν φτάνουν μόνο οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί.
«Πρέπει να ξεσηκώσουμε τον κόσμο, να πηγαίνουμε από επιχείρηση σε επιχείρηση, να κάνουμε λίστες με στελέχη και συναδέλφους να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο» είπε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ενώ υπογράμμισε ότι μια λύση είναι να γίνει μια εθνική συμφωνία εφαρμογής με τους εργοδότες , ζήτημα το οποία θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.