ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης

Άκυρη η σύμβαση με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων
Η πρόσληψη εργατών με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις, η πρόσληψη υδρονομέων και μια σειρά άλλων θεμάτων συζητήθηκαν χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το πρωί.
Η συνεδρίαση έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού οι ΟΤΑ.
Λίγες μέρες νωρίτερα ο δήμος Κατερίνης είχε ανακοινώσει την υπογραφή σύμβασης με ιδιωτική εταιρία για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαριότητας.

Προσλήψεις για 78 άτομα για την καθαριότητα
Εισηγούμενος το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαινάς τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτή τη στιγμή στον τομέα καθαριότητας εργάζονται 40 υπάλληλοι που καλύπτουν όλο το δήμο Κατερίνης.
Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου οι ανάγκες αυξάνονται όπως τόνισε και κρίνεται άμεση ανάγκη η πρόσληψη 64 εργατών καθαριότητας, 12 οδηγών και 2 χειριστών μηχανημάτων.
Εξάλλου όπως είπε και ο δήμαρχος Κατερίνης η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία δεν θα προσχωρήσει καθώς πλέον δεν υπάρχει ζήτημα μετά και την απόφαση του ΣτΕ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων ο κ. Βαϊνάς υπογράμμισε ότι είχε επισημάνει το πρόβλημα 20 μέρες πριν τις εκλογές και παρά την προφορική διαβεβαίωση που είχε ότι μετά τις εκλογές το θέμα των προσλήψεων θα λυνόταν αυτό δεν έγινε. Όπως είπε οι λύσεις που υπήρχαν ήταν τρεις, προκρίθηκαν οι δυο εκ των οποίων αυτή που ήταν πιο σύντομη και πιο συμφέρουσα για το δήμο.
Όπως ανέφερε ο κ. Βαϊνάς κάθε σαιζόν χρειάζονται 120 άτομα για να λειτουργήσει πλήρως ο τομέας καθαριότητας, ενώ τώρα από το σύνολο των 18 πληρωμάτων που έπρεπε να έχει ο δήμος Κατερίνης, υπήρχαν μόλις επτά πληρώματα, τρία νυχτερινά και τέσσερα καθημερινά.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς τόσο ο κ. Μάντζιος οι και ο κ. Ανανιάδης δεν το ψήφισαν. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε επίσης και το θέμα της έγκρισης πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, για την κάλυψη αναγκών των ανταποδοτικών υπηρεσιών.
Πρόσληψη υδρονομέων
Στο θέμα της εκλογής υδρονομέων άρδευσης Δήμου Κατερίνης για την αρδευτική περίοδο 2012 με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Νίκος Μπουρονίκο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόσληψη 43 θέσεων υδρονομέων.
Ωστόσο οι αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης εστιάστηκαν στον τρόπο επιλογής των υδρονομέων για τον οποίο εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους.