ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

4 μύθοι στο fitness, που δεν λένε να εξαφανιστούν!

βαρη γυναικες


Υπάρχουν μερικοί μύθοι στο χώρο της γυμναστικής που δεν λένε να εξαφανιστούν με τίποτε.Έχουν κυριαρχήσει εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν καμία επιστημονική βάση και δόση αλήθειας. Συνήθως μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και φυσικά δεν ισχύουν…
1. 8 ποτήρια νερόΤα 8 ποτήρια νερό είναι ένα πολύ σχετικός οδηγός για την ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνει κάποιος. Και αυτό γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες στην καθημερινή ποσότητα νερού. Εξαρτάται πάντα από τον τρόπο ζωής και τον οργανισμό του. Το νερό άλλωστε δεν είναι η μοναδική πηγή υγρών για το σώμα. Μεγάλη ποσότητα μπορεί να πάρει κάποιος και από την υπόλοιπη διατροφή του.
Αν καταφέρετε να περνάτε τη μέρα σας χωρίς να νοιώθετε διψασμένοι και το χρώμα των ούρων σας είναι ανοιχτό κίτρινο ή διαφανές, τότε είστε σε καλό δρόμο, ανεξαρτήτως τον αριθμό των ποτηριών που ήπιατε.
2. Μικρά βάρη και επαναλήψεις για γράμμωσηΌσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το γυμναστικό επάγγελμα, θα έχουν ακούσει σίγουρα αυτή τη φράση από το γυναικείο πληθυσμό: «Δεν θέλω να κάνω βάρη γιατί θα φουσκώσω».
Και έτσι οι γυναίκες χάνουν έναν από τους πιο δραστικούς και αποτελεσματικούς τρόπους εκγύμνασης (τα βάρη) ή τον χρησιμοποιούν λάθος.
Το βασικό που πρέπει να υπάρχει στο μυαλό όλων σχετικά με αυτό το θέμα, είναι πως το γυναικείο κορμί δεν έχει την απαιτούμενη ποσότητα ορμονών και μυικού ιστού από μόνο του, για να φτάσει σε επίπεδα απόκτησης μεγάλου όγκου.
Πρέπει κάποια να περνάει πολλές ώρες στο γυμναστήριο, να κάνει ειδική διατροφή ή να καταναλώνει συμπληρώματα για να αποκτήσει τέτοιου είδους μυική μάζα.
Άρα το μήνυμα προς τον γυναικείο πληθυσμό είναι το εξής:
Μην αποφεύγετε τα βάρη, είναι ίσως η καλύτερη μορφή εκγύμνασης. Τονώνει το μυικό σύστημα, ενεργοποιεί τις καύσεις. Μη μένετε στις άπειρες επαναλήψεις με σχεδόν μηδενική αντίσταση. Κάντε ασκήσεις με όσο περισσότερα κιλά αντέχετε, μέχρι να φτάσετε τουλάχιστον τις 8 επαναλήψεις. Αν το σώμα σας προσαρμοστεί, μη φοβηθείτε να ανεβάσετε τα κιλά. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να φουσκώσετε παραπάνω από όσο θέλετε (εκτός και αν, όπως είπαμε, το προσπαθήσετε πολύ).
3. Ο ιδρώτας αποτοξινώνειΌχι, ο ιδρώτας δεν αποτοξινώνει. Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των τοξινών του σώματος φεύγει μέσω της εφίδρωσης (γύρω στο 1%). Ο ιδρώτας είναι ο τρόπος του οργανισμού για να ρυθμίζει την θερμοκρασία του. Τα όργανα που έχουν τον αποτοξινωτικό ρόλο είναι το συκώτι, τα νεφρά, οι πνεύμονες. Ο ιδρώτας είναι ενδεικτικός, μέχρι ενός σημείου, της έντασης της άσκησης, αλλά δεν θα απαλλάξει το σώμα σας από τα «τοξικά του απόβλητα».
4. Κοιλιακοί με 6 λεπτά την ημέρα!Πρέπει να το ξεχάσετε, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όσο και να «χτυπιέστε» με εκατοντάδες επαναλήψεις στους κοιλιακούς σας, η μυστική φόρμουλα για το χτίσιμο τους είναι η ίδια όπως και των υπόλοιπων μυικών ομάδων: Άσκηση και διατροφή. Και το δεύτερο, είναι το βασικότερο αν θέλετε να δείτε τους κοιλιακούς σας να «αναδύονται». Δεν υπάρχει τοπική εξάλειψη λίπους. Αν το σώμα σας κατεβάσει τα ποσοστά του λίπους του, θα το κάνει παντού.
Γυμνάστε τους κοιλιακούς σας όπως θα γυμνάζατε όλο το υπόλοιπο σώμα σας και ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή, η οποία θα σας βοηθήσει να δείτε τα αποτελέσματα των κόπων σας.