ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνη


Στην Κατερίνη θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το 15ο Εναλλακτικό Κάμπινγκ της Νεολαίας Συνασπισμού, που φιλοξενείται στο Βαρικό Λιτοχώρου.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα μιλήσει το βράδυ της Τρίτης, στις 8.00, στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση.


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στο πλήρες αδιέξοδο μετεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνουν οι επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά (και των συγκυβερνώντων Βενιζέλου - Κουβέλη, επιλογές που οδηγούν, με μαθηματική βεβαιότητα, σε κοινωνικό κραχ και έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ θα θέσει προς διαβούλευση και προς τους Πιεριείς την πρόταση νόμου που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των νοικοκυριών, με στόχο να μπει φραγμός στο επαπειλούμενο κοινωνικό κραχ.

Στους άξονες της πρότασης, που έχει και αντιυφεσιακή διάσταση, καθώς συντελεί στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος κι έτσι στην αύξηση της καταναλωτικής δύναμης των νοικοκυριών, περιλαμβάνεται η μερική ή ολική διαγραφή δανείων και το πάγωμα κάθε αναγκαστικής εκτέλεσης.