ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πώς να μείνεις πιστή στη δίαιτά σου


Ενώ διανύουμε το καλοκαίρι, πήρες την απόφαση να ακολουθήσεις κάποια δίαιτα. Έλα όμως που ο πειρασμός ξεπροβάλλει από κάθε γωνιά - πάρτυ... στο δρόμο για το σπίτι ή ακόμα και στο γραφείο - και μπορεί να χαλάσει την διατροφή που με τόσο πάθος ξεκίνησες.

Δεν χρειάζεται να παίζεις με τη φωτιά. Δοκίμασε μια από τις παρακάτω στρατηγικές και προφύλαξε τη δίαιτά σου!

1. Κράτα ημερολόγιο με το τι τρως καθημερινά: έρευνες έδειξαν πως το διατροφικό ημερολόγιο είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχεις να χάσεις τα κιλά που θέλεις γρηγορότερα. Συγκεκριμένα, σε μια από τις έρευνες που ακολούθησαν περίπου 2000 άτομα, βρέθηκε πως η καταγραφή των γευμάτων βοήθησε τα άτομα που έκαναν δίαιτα να παίρνουν κουράγιο στην προσπάθειά τους και να μην προβαί9νουν σε ατασθαλίες. Η ανάλυση του τι καταναλώνεις, είναι άλλωστε πολύ σημαντική στο να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική στην καταγραφή και να μην σου ξεφεύγει τίποτα- ακόμα και τα ροφήματα ή το νερό που πίνεις.

Γιατί θα σε βοηθήσει; Όταν ξεκινήσεις να αναλύεις τις τροφές που καταναλώνεις, το πότε και γιατί τρως, θα μάθεις καλύτερα τις διατροφικές σου αδυναμίες. Για παράδειγμα, θα ξέρεις πως να αντιμετωπίσεις καλύτερα εκείνη τη λαχτάρα για γλυκό που σε πιάνει στις 3 το μεσημέρι.

2. Ψώνισε από τους ακρινούς και πλαϊνούς διαδρόμους του σούπερ μάρκετ: στην επόμενη εξόρμησή σου στο σούπερ μάρκετ, παρατήρησε το εξής: συνήθως στις μεγάλες αλυσίδες, τα πιο φρέσκα προϊόντα (γάλα, λαχανικά, φρούτα, κρέας) υπάρχουν στην περίμετρο του καταστήματος. Οπότε αν μπορείς να αποφύγεις τους ενδιάμεσους διαδρόμους με τα μπισκότα, τις σάλτσες και τα λοιπά σνακ, βρίσκεσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να διατηρήσεις τη δίαιτά σου.
Γιατί θα σε βοηθήσει; Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρη πως θα βγεις εκτός προϋπολογισμού και εκτός δίαιτας.

3. Άδειασε τα ντουλάπια από τους πειρασμούς: η υγιεινή διατροφή ξεκινά από το ίδιο μας το σπίτι. Απαλλάξου από όλα εκείνα τα σνακ και τα παχυντικά φαγητά που γεμίζουν τα ράφια σου, ώστε να μην χρειαστεί να μπεις στον πειρασμό να καταναλώσεις κάτι από αυτά σε μια στιγμή κρίσης.

Γιατί θα σε βοηθήσει; Όταν ξεφορτωθείς όλα τα παχυντικά φαγητά από την κουζίνα σου, θα αισθανθείς πως έχεις τον έλεγχο της δίαιτας. Μπορείς να αντικαταστήσεις ό,τι πέταξες με υγιεινά σνακ, φρούτα και λαχανικά.

4. Φάε το πρωινό σου: δεν χρειάζεται να σου ξαναπούμε το πόσο σημαντικό είναι το πρόγευμα για την διατήρησης τόσο της υγείας όσο και της δίαιτας που ακολουθείς.

Γιατί θα σε βοηθήσει; Καταναλώνοντας ένα πλήρες πρωινό γεύμα, τρέχεις τον μεταβολισμό σου, καις περισσότερες θερμίδες καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και αντιμετωπίζεις καλύτερα τις τυχόν λιγούρες.

5. Νοικοκύρεμα στο γραφείο: γνωρίζεις πως το 45% των γυναικών που πιάνουν δουλειά παίρνει 3 κιλά μέσα στους πρώτους 3 μήνες; Στο χώρο εργασίας είναι πολύ δυσκολότερο να ελέγξεις τη διατροφή σου, ειδικά δίπλα στους συναδέλφους που παραγγέλνουν πίτσες και υπό το άγχος και την πίεση της δουλειάς. Προετοιμάσου κατάλληλα. Γέμισε τα συρτάρια του γραφείου με υγιεινά σνακ, πέταξε όλους τους καταλόγους ταχυφαγίων και εφόσον υπάρχει ψυγείο, έχε μαζί σου μπόλικο νερό ή κάποιο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Γιατί θα σε βοηθήσει; Τα υγιεινά και διαιτητικά σνακ που θα έχεις μαζί σου, θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να κάνεις κάποια διατροφική παρασπονδία. Άσε που θα έχεις μεγαλύτερη όρεξη να τελειώσεις γρήγορα τις εκκρεμότητες στο γραφείο, για να επιστρέψεις στο σπιτάκι που θα σε περιμένει το μαγειρεμένο από τα χεράκια σου φαγητό.
womenonly.gr