ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ για κοιτάσματα: Εμφανίζονται εταιρείες ανίκανες ακόμη και για έρευνα!


ΣΥΡΙΖΑ για κοιτάσματα: Εμφανίζονται εταιρείες ανίκανες ακόμη και για έρευνα!

Η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη για το ενδιαφέρον που προσελκύει ο διεθνής διαγωνισμός για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση έχει άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:
«Μίλησαν (σ. σ. οι κυβερνώντες) περί δήθεν μεγάλων εταιρειών και τεραστίων κοιτασμάτων, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ευφορία, ότι τα δύσκολα πέρασαν και οι εταιρίες μας εμπιστεύονται και πάλι. Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική, δεν μας εμπιστεύτηκαν μεγάλες εταιρίες και πολλές από αυτές που συμμετέχουν δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα υδρογονανθράκων!»
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:
«Η όποια αξιοποίηση των κοιτασμάτων, εφ' όσον υπάρχουν, προϋποθέτει εκπόνηση εθνικού σχεδίου με συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων: Οικονομικών, γεωπολιτικών, ενεργειακών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών. Η διερεύνηση του θέματος είναι αντικείμενο του δημοσίου και δημόσιων επιστημονικών φορέων με κοινωνικό έλεγχο και πλήρη διαφάνεια των αποτελεσμάτων, παράλληλα, με την αξιοκρατική στελέχωση του Φορέα Υδρογονανθράκων».