ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αριστερά ή δεξιά; Η πλευρά που κοιμάσαι έχει σημασία


Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως για το αίσθημα κούρασης που νιώθεις ευθύνεται η «λάθος» πλευρά του κρεβατιού; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται νέα μελέτη που μας προτείνει… κλείνατε προς τα αριστερά!
Οι ερευνητές εξέτασαν... δείγμα 3000 ανθρώπων και εξέτασαν το πώς η πλευρά του κρεβατιού στην οποία κοιμούνταν συσχετιζόταν με τη διάθεση. Τα ευρήματα είναι πραγματικά αξιοπερίεργα και ίσως εξηγούν το γιατί οι περισσότεροι αρνούμαστε να αλλάξουμε την πλευρά στην οποία κοιμόμαστε παρά τα παρακάλια ή τη γκρίνια των συντρόφων μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα είναι σίγουρο: Κάθε πλευρά έχει τα θετικά της! Δες ποια είναι αυτά και μάθε αν έχεις όντως κάνει τη σωστή επιλογή.

Κοιμάσαι στα αριστερά; Τι κερδίζεις και τι χάνεις;
Σύμφωνα με την νέα έρευνα η πλευρά στην οποία κοιμόμαστε είναι καθοριστικής σημασίας για τη διάθεσή μας δεδομένου πως η αριστερή πλευρά είναι πιο «θετική».

Όσοι κοιμούνται στην αριστερή πλευρά είναι πιο ευτυχισμένοι και ξυπνούν με μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη, έχοντας γεμίσει μπαταρίες ώστε να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη και φορτική ημέρα.
Αν λοιπόν κοιμάσαι στην αριστερή πλευρά φαίνεται πως έχεις μια πιο θετική στάση απέναντι στα πράγματα σε σχέση με τους γκρινιάρηδες που κοιμούνται στα δεξιά!

Και η δεξιά πλευρά έχει τα καλά της!
Βέβαια και η δεξιά πλευρά έχει επίσης τα καλά της. Αν κοιμάσαι στη δεξιά πλευρά μπορεί να μην κερδίζεις σε διάθεση και ευτυχία φαίνεται όμως πως υπερτερείς σε υλικά αγαθά!
Όσοι... κλίνουν προς δεξιά, σύμφωνα με την έρευνα, συνήθως κερδίζουν περισσότερα από όσους επέλεξαν την άλλη πλευρά του κρεβατιού.

Και με τη μέση τι γίνεται;
Αν έχεις ολόκληρο διπλό κρεβάτι μόνο για την πάρτη σου, μπορεί να κερδίζεις σε ισορροπία, χάνεις όμως (έστω και προσωρινά) στην αγάπη. Γι΄αυτό πάρε τα μέτρα σου, διάλεξε πλευρά και άσε χώρο για κάποιον αγαπημένο δίπλα σου!
womenonly