ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Φρουτοσαλατα με εσπεριδοειδη και γλυκοξινη σαλτσα τσιλι


Υλικά:

Για τη σάλτσα τσίλι-μελιού:
5 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
4 κουταλάκια του γλυκού μέλι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά καυτερή/τσίλι, κομμένη στη μέση, καθαρισμένη από τους σπόρους και ψιλοκομμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα:
4 μικρά πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
2 κόκκινα γκρέιπφρουτ καθαρισμένα και κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
1 απλό γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο και κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου
Σπόροι ενός ροδιού για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα τσίλι-μελιού:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ξίδι και το μέλι. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο λίγο και το λάδι χτυπώντας συνεχώς με ένα πιρούνι. Τέλος προσθέτουμε και το τσίλι. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα μας, και ανάλογα με τα γούστα μας μπορούμε να προσθέσουμε άλλο λίγο λάδι ή ξίδι.
Τοποθετούμε όλα τα φρούτα σε ένα ρηχό μπολ ή πιάτο.
Πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα τσίλι-μελιού και ανακατεύουμε καλά.
Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την πολύχρωμη σαλάτα μας με τους σπόρους ροδιού. Καλή Όρεξη!
http://xs-recipes.com