ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Γιώργου Παπαστάμκου στη Βροντού


Την Κυριακή 15 Ιουλίου επισκέφτηκε τη Βροντού ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος Γεωργίας Γιώργος Παπαστάμκος, προσκεκλημένος της ΣΠΕΚΟ (Συνεταιρισμός Παραγωγών Εκλεκτών Καπνών Πιερίας) και της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη» με πρωτοβουλία του επικεφαλής της τελευταίας Κώστα Δημόπουλου.
Παρόντες στη συνάντηση, από πλευράς ΣΠΕΚΟ ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Νάτσιος, ο διευθύνων σύμβουλος Θωμάς Παπανικολάου, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σπανός, ο σύμβουλος Γιώργος Τσιμήτρης, ο υπεύθυνος καπνού Βασίλης Περδίκης και ο υπεύθυνος οπωροκηπευτικών Χρήστος Βάγιας, ενώ από πλευράς της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη», ο επικεφαλής Κώστας Δημόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Καλαϊτζής και ο κοινοτικός σύμβουλος Τάκης Κορινιώτης.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές της άμεσης δημιουργίας κέντρου διαλογής και ψυκτικών χώρων συντήρησης αγροτικών προϊόντων στην περιοχή της Βροντούς μέσω ΕΣΠΑ, γεγονός που θα δώσει ώθηση στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης προϊόντων στο πρώτο στάδιο της διάθεσής τους.

Επίσης, οι πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το μέλλον της γεωργίας στην εύφορη κοιλάδα της περιοχής και σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ 2014 - 2020.

Οι συνδαιτυμόνες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συζήτηση ενώ ο κ. Γιώργος Παπαστάμκος, που προσκάλεσε αντιπροσωπεία της ΣΠΕΚΟ να μεταβεί στο Ευρωκοινοβούλιο, διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στο τολμηρό αυτ
ό εγχείρημα του συνεταιρισμού.