ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ταξίδια στα μονοπάτια του Ουρανού και των Μουσών στην Άνω Μηλιά


Ένα ξεχωριστό διήμερο προτείνει για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου 2012 ο Εκπολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Άνω Μηλιάς «Η Αγία Παρασκευή».
Στην Άνω Μηλιά που συνδυάζει αρμονικά την εξαιρετικό φυσικό τοπίο, την ιστορία και την παράδοση των Πιερίων κάθε επίσκεψη είναι μοναδική εμπειρία. Όταν μάλιστα συνδυάζεται και με εκδηλώσεις φροντισμένες με μεράκι από τα μέλη του τοπικού Συλλόγου τότε αν δεν τις ζήσεις έχεις χάσει.

Το Σάββατο 28 Ιουλίου τα μέλη του Εκπολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου του Οικισμού Άνω Μηλιάς «Η Αγία Παρασκευή» μας καλούν σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Μας προτείνουν ανέβουμε στην Άνω Μηλιά παίρνοντας αγνά υλικά και πολύ μεράκι για να φτιάξουμε όλοι μαζί παραδοσιακές πίτες.


Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας θα μας ξεναγήσει στα μονοπάτια του ουρανού δείχνοντας μας τα φωτεινά αστέρια και τους μυστηριακούς αστερισμούς.

Την Κυριακή 29 Ιουλίου από τις 11.00 το πρωί ξεκινά ο δρόμος των Μουσών όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μέσα στην πανέμορφη φύση των Πιερίων.

Αυτός ο αγώνας δρόμου βουνού ξεκίνησε πέρσι και καθιερώθηκε φέτος επίσημα αφού εντάχτηκε στο Διεθνές Καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και δείχνει πως έχει τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για τα Πιέρια και την Πιερία.

Οι διήμερες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου 2012 στην Άνω Μηλιά συνδυάζουν την παράδοση, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, στα Πιέρια και είναι η καλύτερη πρόταση για να βρεθούμε κοντά στις Πιερίδες Μούσες απέναντι από τους θεούς του Ολύμπου.