ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

«Η οδύσσεια ενός Κατερινιώτη» από το θέατρο Πήγασος


Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων του θεάτρου και 100 από τη ιστορία της πόλης
Τριάντα χρόνια προσφοράς συμπληρώνει φέτος το καλλιτεχνικό εργαστήρι της πόλης μας «Πήγασος» με μια πλούσια διαδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα της Κατερίνης και της Πιερίας γενικότερα.
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή επίσης την συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας του τόπου, το θέατρο Πήγασος ανεβάζει την επιθεώρηση «Η οδύσσεια ενός Κατερινιώτη» την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 16 και 17 Ιουλίου στο αμφιθέατρο στο πάρκο Κατερίνης.
Η οδύσσεια ενός Κατερινιώτη
Έξι χρόνια μετά την πρώτη φορά που ανέβηκε η επιθεώρηση, «η οδύσσεια ενός Κατερινιώτη» επανέρχεται εμπλουτισμένη με νέα κομμάτια, σκιαγραφώντας τους ανθρώπους και όχι τα γεγονότα.

Άλλωστε όπως είπε και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Χάρης Αμανατίδης, το έργο δεν είναι η ιστορία της πόλης αλλά των ανθρώπων της μέσα από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν από το 1920 μέχρι τις μέρες μας, της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης.
Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά το 2006 έτυχε θερμότατης αποδοχής από τον κόσμο που από τότε ζητούσε να ξανανεβεί. Συνολικά 20 άτομα εργάζονται για την παράσταση την οποία μπορούν να απολαύσουν όλοι καθώς το εισιτήριο είναι ιδιαίτερα χαμηλό στα 7 ευρώ.
Όπως συμπλήρωσε ο ηθοποιός Κώστας Μυστακίδης η παράσταση το 2006 που είχε ανέβει είχε κάνει πάταγο στην πόλη και αυτή τη φορά εμπλουτίζεται με ένα κομμάτια εκ των οποίων και του συμπολίτη μας συγγραφέα Περικλή Ουσταμπασίδη.
Η κα Κατερίνη Παρλίτση εξέφρασε την ευχή ο κόσμος να ευχαριστηθεί βλέποντας το έργο, ενώ ο κ. Κώστας Παπουτσιδης έκανε λόγο για μια άριστη επιλογή έργου για το καλοκαίρι.
Τέλος ο κ. Σπύρος Αναγνώστου εξέφρασε την ικανοποίηση του που συμμετέχει στην παράσταση και αναφέρθηκε στο είδος της επιθεώρησης λέγοντας πως ο κόσμος που θα έλθει θα δει πραγματική επιθεώρηση.
Οι συντελεστές
Τα κείμενα έγραψαν ο Χάρης Αμανατίδης και (το κομμάτι «Δάμων και Φειδίας») ο Πέρης Ουσταμπασίδης.
Η σκηνοθεσία είναι του Χάρη Αμανατίδη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Βέτα Χαϊλατζίδου. Η σκηνοθεσία του κινηματογραφικού υλικού είναι του Γιώργου Χανδόλια.
Η μουσική σύνθεση του τραγουδιού «Κοίτα τ' άστρα» είναι του Βαγγέλη Μπουσμαλή, ενώ το τραγούδι για την Κατερίνη έγραψε ο Γιώργος Βατουσιάδης.
Επί σκηνής οι μουσικοί: Άρης Καπαγιαννίδης (βιολί), Παναγιώτης Λιμπανοβνός (μπουζούκι), Ανδρέας Ζιάκας (κιθάρα).
Την αφίσα της παράστασης φιλοτέχνησε ο Σπύρος Τσιλιγγιρίδης.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με τη σειρά εμφάνισης):
Κώστας Μυστακίδης, Τατιάνα Σιδηροπoύλου, Σπύρος Αναγνώστου, Χριστίνα Μπομπόλη, Γιώργος Μπαλιάκας, Κατερίνα Παρλίτση, Γιάννης Χατζηϊωαννίδης, Κώστας Παπουτσίδης, Άννα Γκούντα, Τίνα Ιωαννίδου, Αγγελική Γκουντρουμπή, Πωλίνα Γώγου, Μαρία Στάθη, Θωμαή Σιούμη, Σοφία Αγαθαγγελίδου, Γιάννης Γαλάνης, Χάρης Αμανατίδης.