ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

"Επιστροφή" του Αιγινιακού στα "σαλόνια"


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία της χρονιάς στην Πιερία ανάμεσα στον Αιγινιακό που είναι ο εκπρόσωπος στον βορρά του νομού και αγωνίζονταν μέχρι σήμερα στην Α' κατηγορία και της Ακαδημίας Πλαταμώνα που προβιβάστηκε φέτος στην football league 2 και έχει έδρα στα νοτιότερα όρια της Πιερίας.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ο μεν Αιγινιακός με έδρα το δημοτικό γήπεδο Αιγινίου να επιστρέψει μετά από είκοσι δύο χρόνια περίπου στα επαγγελματικά σαλόνια του Ελληνικού
ποδοσφαίρου(1989-90) και την Ακαδημία στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας.
Η συμφωνία έχει επιτευχθεί εδώ και μέρες και θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών, καθώς απλά απομένει το τυπικό του πράγματος από τις αρμόδιες αρχές.
Ο σχεδιασμός της συνεργασίας ξεκίνησε με πρωτοβουλία της φιλόδοξης και πανίσχυρης διοίκησης του Αιγινιακού και ολοκληρώθηκε μετά από διαπραγματεύσεις και την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ομάδας του Πλαταμώνα που δεν μπόρεσε να δώσει λύσει στο διοικητικό αδιέξοδο που παρουσιάστηκε αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 3ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος.
Η εξέλιξη αυτή όπως είναι φυσικό έχει ενθουσιάσει τούς φίλους της ομάδας του Αιγινίου οι οποίοι περίμεναν μια εικοσαετία περίπου για να "καμαρώσουν τον ιστορικό Αιγινιακό στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ προχώρησαν και σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου που είναι:
Πρόεδρος: Ιωάννης Δραγούμης
Αντιπρόεδρος: Νικόλας Μεταλλίδης
Γενικός γραμματέας: Παναγιώτης Παραλικίδης
Ταμίας: Παναγιώτη Χαικάλης
Έφορος: Νικόλαος Τοπαλίδης
Γενικός αρχηγός: Βασίλειος Καπετάνιος
Μέλη: Ιωάννης Κουρέας, Αθανάσιος Δένης, Δημοσθένης Δωροκίδης, Πασχάλης Παντούδης, Γεώργιος Σαλπιγγίδης, Μιχαήλ Σταυρούδης, αντιπρόσωπος ΕΠΣ Πιερίας: Δημοσθένης Νιώπας, χορηγός: Ιωάννης Νιώπας.
Ο Σάκης Παπαβασιλείου στο "τιμόνι"
Ο Σάκης Παπαβασιλείου, όπως ανακοινώθηκε από την Διοίκηση του Αιγινιακού θα είναι ο τεχνικός των γαλάζιων της Βόρειας Πιερίας, στην ποδοσφαιρική περίοδο στο πρωτάθλημα της Football League 2 2012 - 2013.
Ο πρώην τεχνικός του Εθνικού Κατερίνης είχε συμφωνήσει πριν από ένα μήνα περίπου σε όλα με την διοίκηση της ομάδας του Αιγινίου, η οποία αμέσως μετά τις εξελίξεις και την συνεργασία με την Ακαδημία Πλαταμώνα, έσπευσε να ανακοινώσει πως αν και η ομάδα θα αγωνιστεί δύο κατηγορίες ψηλότερα, θα συνεχίσει με την παρουσία του Παπαβασιλείου στον τεχνικό πάγκο.
Μάλιστα σε συνεννόηση με τον 37χρόνο τεχνικό αναμένεται στις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν και τα ονόματα των συνεργατών του. παράλληλα όμως έχουν ξεκινήσει και οι επαφές με κάποιους ποδοσφαιριστές και προς το τέλος της εβδομάδας θα πέσουν και οι πρώτες υπογραφές. Η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου.
Δ. ΔΕΡΜΙΣΗΣ