ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Βράζει και σήμερα όλη η χώρα

Βράζει και σήμερα όλη η χώρα
Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 39 στη Νότια Ελλάδα, από 21 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 37 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
Έντονη ζέστη περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και βόρειοι – βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.
Υψηλές θερμοκρασίες και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, σύμφωνα με τις οποίες «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».