ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Με αφορμή τη διοργάνωση του 15ου Εναλλακτικού Κάμπινγκ Νεολαίας Στην Κατερίνη χθες ο Αλέξης Τσίπρας

Ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας
Στην Κατερίνη βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το 15ο Εναλλακτικό Κάμπινγκ της Νεολαίας Συνασπισμού, που φιλοξενείται στο Βαρικό Λιτοχώρου.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ μίλησε χθες βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση.


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πλήρες αδιέξοδο μετεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνουν οι επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά (και των συγκυβερνώντων Βενιζέλου - Κουβέλη, επιλογές που οδηγούν όπως είπε, με μαθηματική βεβαιότητα, σε κοινωνικό κραχ και έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ έθεσε προς διαβούλευση και προς τους Πιεριείς, την πρόταση νόμου που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των νοικοκυριών, με στόχο να μπει φραγμός στο επαπειλούμενο κοινωνικό κραχ.

Στους άξονες της πρότασης, που έχει και αντιυφεσιακή διάσταση, καθώς συντελεί στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και έτσι στην αύξηση της καταναλωτικής δύναμης των νοικοκυριών, περιλαμβάνεται η μερική ή ολική διαγραφή δανείων και το πάγωμα κάθε αναγκαστικής εκτέλεσης.