ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Αναγνώστης

ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ.. Ο Έλληνας που...



Stella Kokiko
.

ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ..

Ο Έλληνας που μεταναστεύει σε ξένους τόπους χρόνια τώρα, καλείται πάντα να προσαρμόζεται στη γλώσσα του τόπου που καταλύει..

Παρατηρώντας κείμενα & εικονογράφηση στη Γραμματική της Ε' Δημοτικού που εκδόθηκε πρόσφατα, απορώ με τις προθέσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου..
Εχω την αίσθηση πως αυτό το βιβλίο αναφέρεται σε παιδάκια 6-7 ετών, η δε μεθοδολογία του είναι τέτοια, που δίνει την εντύπωση, πως το πόνημα προορίζεται για παιδάκια αλλοδαπών, που οφείλουν να εγκλιματιστούν το συντομότερο στον τόπο μας, & όχι σε ελληνόπουλα 11 ετών..

Δεν θέλω επ'ουδενί να παραβλέψω τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των αλλοδαπών, όμως δεν μπορώ να δεχθώ ένα βιβλίο για δύο διαφορετικές χρήσεις..
Είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουν οι ιθύνοντες πως, χρησιμοποιώντας μία γραμματική για δύο τόσο διαφορετικές -σε επίπεδο γλώσσας- ομάδες, καταποντίζουν την ομάδα που προσπαθεί να εμπλουτίσει τη μητρική του γλώσσα; Στη Γαλλική φιλολογία για να ασχοληθείς με την διδασκαλία της γαλλικής με αντικείμενο την εκμάθησή της από αλλοδαπούς μαθητές, οφείλεις να κάνεις επιπλέον ειδίκευση. Επειδή τα βιβλία του Οργανισμού Έκδοσης Σχολικών βιβλίων επιδοτούνται από την Ε.Ένωση, πρέπει τα παιδιά μας να ξεχάσουν & τα ελληνικά που "ήξεραν";;;