ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η Συνταγή της Ημέρας!


Ρολάκια κοτόπουλου με σπαράγγια και παρμεζάνα
Συνταγή για 4 άτομα.

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα από κόκαλα και δέρμα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

8 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίζουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση οριζόντια ώστε να σχηματιστούν 8 λεπτά φιλέτα. Βάζουμε το κάθε ένα φιλέτο κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλα πλαστικής μεμβράνης και κτυπήστε τα με σφυρί κουζίνας μέχρι να λεπτύνουν αρκετά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε για λίγο, ίσα-ίσα να αρωματιστεί το λάδι μας. Το αφαιρούμε και βάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου.

Τα αφήνουμε να ροδοκοκκινήσουν μόνο από την μία πλευρά, και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα μας σε ένα ταψί, με την ροδοκόκκινη πλευρά προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το μισό τυρί, και στρώνουμε σε κάθε φιλέτο μία φέτα ντομάτα και 4 κομμάτια σπαράγγια. Τα τυλίγουμε σε ρολάκια και ασφαλίζουμε την άκρη τους με μια οδοντογλυφίδα ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.

Πασπαλίζουμε τα ρολακια κοτοπουλου με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά και εσωτερικά. Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε τα ρολακια κοτοπουλου ζεστά. Καλή Όρεξη!