ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου στο Δήμο Κατερίνης .Σε ετοιμότητα φορείς και υπηρεσίες


Για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνουν οι φορείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς, υπό το φόβο των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νομό από χθες το πρωί.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου κ. Α. Γιουμίδη με την παρουσία του δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, των αντιδημάρχων Ν. Μπουρονίκου και Γ. Ίτσιου, του διοικητή της Π.Υ. Κατερίνης κ. Πιεράκου εκπροσώπων της αστυνομίας και του στρατού, της ΔΕΥΑΚ, εθελοντικών ομάδων και τω προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Κατερίνης.

Ο δήμαρχος Κατερίνης
Στη σύντομη τοποθέτηση του ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι προτιμότερο να είναι υπερβολικοί από πλευράς ετοιμότητας σε τέτοιες περιπτώσεις, έτσι ώστε να μη βρεθούν προ απροόπτου.
Όπως ανέφερε φέτος τα συμβάντα που είχαν ήταν μικρής εμβέλειας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από πλευράς δήμου έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωση σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Οι φορείς
Στο τηλεφωνικό κέντρο 31000 θα μπορούν οι πολίτες να καλούν εάν εντοπίσουν κάτι όλο το 24ωρο, ενώ και η δημοτική αστυνομία διενεργεί περιπόλους στην περιοχή των Φωτεινών καθώς οι άλλες καλύπτονται από την Π.Υ. και την Αστυνομία.
Σε ετοιμότητα είναι και τα μηχανήματα με τους χειριστές που διαθέτει η ΔΕΥΑΚ, ενώ σε πλήρη ενημέρωση προχώρησε από το απόγευμα της Κυριακής στους τρεις δήμους η Π.Ύ. Κατερίνης για τις καιρικές συνθήκες και τις απαραίτητες ενέργειες που γίνονται.
Όπως υπογράμμισε ο διοικητής της Π.Υ. υπάρχει συνεργασία με την αστυνομία και τον στρατό με δύο μικτές περιπόλους στις περιοχές Λιτοχώρου και Κατερίνης.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, υπασπιστής κ. Γ. Ποτουρίδης αναφέρθηκε στη συνδρομή της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας στο έργο της Πυροσβεστικής, με εποχούμενες περιπολίες και μικτές περιπολίες στο νομό.