ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

4η Εμποροβιοτεχνική Εκθεση Πιερίας


Ανοίγει σήμερα  Παρασκευή  τις πύλες της

-Το στοίχημα της εξωστρέφειας σε καιρό κρίσης

Ανοίγει αύριο Παρασκευή τις πύλες της η 4η Εμποροβιοτεχνική Εκθεση Πιερίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Πιερίας και ο δήμος Κατερίνης.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή εκθετών από την Πιερία αλλά και άλλους νομούς της χώρας.
Χθες στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση βρέθηκαν ο δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, καθώς και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Εκθεσης, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις τελικές προετοιμασίες.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε: «Σήμερα ολοκληρώνεται μια προσπάθεια που ξεκίνησε 8 μήνες πριν.  Ήταν στοίχημα του Επιμελητηρίου και του δήμου που αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας όχι μόνο της πόλης αλλά όλης της Περιφέρειας. Μπορώ να πω ότι πετύχαμε το στόχο μας. Από την πρώτη στιγμή είχαμε υποσχεθεί κάτι παρακινδυνευμένο, μιλώντας για διπλασιασμό.
Έγιναν μεγάλες προσπάθειες από μέρους μας, τον δήμο, την επιτροπή που  ορίστηκε, τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπουρονίκο που καθημερινά ενημέρωνε τις υπηρεσίες και προσέφερε βοήθεια για το τι έπρεπε να γίνει.
Συμμετέχουν επιχειρήσεις από την μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε ακόμα και τον τίτλο της Έκθεσης. Δεν είναι πλέον Πιερίας, αλλά Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο.
Είμαστε τυχεροί που και ο δήμαρχος προέρχεται από το επιχειρείν και ξέρει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει και πως πρέπει να την στηρίξει. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και φέραμε το σημερινό αποτέλεσμα, που και σε τετραγωνικά μέτρα είναι διπλάσιο και συμμετοχές.
Πιστεύω ότι θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία, μέχρι και την ολοκλήρωσή της. Θα είναι ανεπανάληπτη η παρουσία των επιχειρήσεων. Θέλω να καλέσω, όχι μόνο τους δημότες της Κατερίνης, αλλά όλους όσους θέλουν να δουν από κοντά αξιόλογα προϊόντα, να ενημερωθούν από τους επιχειρηματίες και να κερδίσουν πολλά πράγματα. Επιπλέον, θα βρουν καλές τιμές, σε μια εποχή που όλοι μας τις ψάχνουμε.
Πρέπει να πω ότι σε άλλες Περιφέρειες αναβάλλονται εκθέσεις ή γίνονται με κατά πολύ μειωμένες συμμετοχές. Για αυτό τονίζω ότι είναι μια μοναδική έκθεση.  Θέλω να ευχαριστήσω και τον ανάδοχο της Έκθεσης που έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες και την Παρασκευή θα δείτε ένα χώρο που δεν έχετε ξαναδεί.
Θέλω όμως να ζητήσω και συγγνώμη από 14 επιχειρήσεις που δεν μπορέσαμε να τις εντάξουμε σε αυτή την προσπάθεια. Δεσμεύομαι ότι την επόμενη χρονιά, όποτε ελπίζω ότι και πάλι ο δήμος θα στηρίξει και θα είμαστε συνδιοργανωτές, αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν προτεραιότητα».
Ο κ. Χιονίδης
Ο δήμαρχος Κατερίνης από την πλευρά του τόνισε: «Να δώσω συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο και την επιτροπή για την πρωτοβουλία που ο δήμος στήριξε. Έχουμε πει ότι στις δύσκολες στιγμές πρέπει να κάνεις επιθετική πολιτική. Θεωρώ επιτυχία τις τόσες συμμετοχές και θα είναι επιτυχία και να υπάρξει επισκεψιμότητα.
Είναι πολύ σημαντικό να φέρουμε στην πράξη και να δείξουμε, παρά την κακή οικονομική κατάσταση, ότι στηρίζουμε θεσμούς που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και για τους συμμετέχοντες. Όταν όλοι σταματούν, εδώ η Έκθεση διπλασιάζεται, χάρη στις προσπάθειες όλων.
Ότι ήταν να γίνει έγινε, οι στόχοι επιτεύχθηκαν και είναι κρίμα που κάποιες επιχειρήσεις δεν ήταν δυνατό να συμμετέχουν. Ίσως θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, γιατί βλέπουμε την αναγκαιότητα που δείχνει το επιχειρείν να βρει στέγη ώστε να εκθέσει προϊόντα με σημαντική αξία. Θα είμαστε όλοι εδώ, σε αυτό το μεγάλο γεγονός για την Πιερία».

Ο κ. Μπουρονίκος
Ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Ν.Μπουρονίκος δήλωσε: «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είναι μια περίοδος που πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη. Αυτό κάνουμε και προσπαθούμε να δώσουμε ώθηση, ευελπιστώντας ότι την οικονομική ύφεση στην οποία βρισκόμαστε.
Διαμορφώσαμε ένα χώρο 3.500 τ.μ., το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε. Καλούμε τους συνδημότες μας και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να επισκεφτούν το χώρο, γιατί θα βρουν ευκαιρίες. Οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν παρουσιάζουν μεγάλες δυνατότητες.
Είναι ένας χώρος με εύκολη πρόσβαση από τον περιφερειακό της Κατερίνης, δίπλα στο Λεύκο ποταμό. Αυτή η προσπάθεια θα έχει σίγουρα συνέχεια, ελπίζουμε ότι θα κλειστούν και συνεργασίες, καθώς είναι ένας από τους λόγους που διοργανώνεται και να στεφθεί με επιτυχία και να συνεχιστεί για πολλά χρόνια, ως θεσμός».

Ο κ. Ζαπουνίδης
Ο κ. Ζαπουνίδης που συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή τόνισε: «Με χαρά συμμετέχω στην ομάδα των εθελοντών στην συλλογική αυτή προσπάθεια, της οποίας ηγείται το Επιμελητήριο με την συνδρομή του δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Αποτελεί τόλμημα μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης, το οποίο δεν μπορεί να ανατραπεί χωρίς τόλμη.
Όπως βλέπουμε, οι προσπάθειες καρποφορούν και χαιρόμαστε γιατί οι εκθέτες θα παρουσιάσουν προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη μέρα, εργαλεία με τα οποία θα αποκατασταθεί το μεγάλο πρόβλημα, που δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό.
Έτσι, η χαρά των εθελοντών είναι διπλάσια και καλούμε όχι μόνο τους Πιεριείς να παραβρεθούν στο τόλμημα αυτό, για να αποδείξουμε ότι οι έλληνες μπορούμε».