ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Kυριακή 7 Οκτωβρίου η 2η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας

  2η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στο κτήμα του Δίκα Αστέριου στην Πιερία από τις 10:00 έως τις 16:00 συναντιόμαστε για να ανταλλάξουμε και να διασπείρουμαι στο παρόν και στο μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας Φυσικό Γεννητικό Υλικό - Σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες, πράξη αναγκαία για να διατηρήσουμε την ισορροπία του οικοσυστήματος.

Για να θεμελιώσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης καλλιέργειας και αναπαραγωγής ντόπιων σπόρων που μας επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή της τροφής χωρίς τον έλεγχο από τις εταιρείες και χωρίς τον κίνδυνο της μεταλλαγής μας από την μεταλλαγμένη διατροφή που μας προωθούν.
Λοιπόν γύρω στους 10:00 το πρωί για να τα πούμε απολαμβάνοντας σπιτικά ροφήματα.
Στις 12:00 με 14:00  θα γίνουν ομιλίες και στην συνέχεια  θα διαθέσουμε και θα ανταλλάξουμε τα σπορικά μας.
Για μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα, ελιές, τουρσί σε ένα κοινό τραπέζι στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε φέρνοντας αλμυρά, γλυκά, πίτες.
Τα παιδιά θα μπορούν να σπείρουν και να φυτέψουν τον δικό τους σπόρο ή το δικό τους φυτό.
Παράλληλα και καθ' όλη την διάρκεια της γιορτής θα λειτουργεί χαριστικό παζάρι, όπου ο καθένας μπορεί να φέρει ή να πάρει ρούχα , παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κλπ.
Μπορείτε να φέρετε μαζί σας καθισματάκι ή χαλάκι.
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την διαδρομή από το googlemap
Τοποθεσία: περιοχή Βλάχα. Από τέρμα Μαρτίου μετά την αντιπροσωπεία Scoda (προσοχή δεν μπαίνουμε στην εθνική οδό) μπαίνουμε στον παράδρομο παράλληλο της εθνικής οδού περνάμε το κατάστημα Rollman και αμέσως μετά τα Μακεδονικά λιπάσματα στρίβουμε δεξιά, περνάμε από την αερογέφυρα απέναντι και μετά ακολουθούμε τις ταμπέλες προς "Κτήμα Δίκα".
τηλ επικοινωνίας: Ποικιλίδης Βασίλης 6977423649 , Παλαιοσελίτης Ηλίας 6942411900 & Σαμαρά Κωνσταντία 6932651183









--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"