ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια κατέκτησαν αθλητές του ΝΟΚΑΤ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα


Το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2012 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Τρεις αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης είχαν επιλεγεί κατόπιν δοκιμασιών και συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα της χώρας μας.
Πρόκειται για την Δέσποινα Νικολαΐδου στην Ομάδα Νεανίδων και τους Κακούρη Νίκο και Καραμήτρο Θωμά στους Παίδες που εκπροσώπησαν την Πιερία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού με τα πληρώματα στα οποία συμμετείχαν κατέκτησαν ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια.
Το Σάββατο (8/9) πρώτη μέρα των αγώνων η αθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. Νικολαίδου Δέσποινα συμμετείχε στο πλήρωμα του τετραπλού σκιφ Νεανίδων που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, τερματίζοντας δεύτερο πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανίας που πριν τρεις εβδομάδες είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Την ίδια μέρα την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην οκτάκωπο παίδων, πανηγύρισαν και οι αθλητές Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος που έχασαν το χρυσό μετάλλιο για κλάσματα του δευτερολέπτου από το πλήρωμα της Ρουμανίας.

Την Κυριακή 9/9 οι ίδιοι αθλητές (Κακούρης-Καραμήτρος) είχαν μια δεύτερη ευκαιρία να πανηγυρίσουν, αυτή τη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην τετράκωπο παίδων.
Συνολικά η Ελληνική Ομάδα έκανε πολύ καλή εμφάνιση που την κατέταξε δεύτερη στη Γενική Βαθμολογία:
1.Ρουμανία 99
2.ΕΛΛΑΔΑ 91
3.Σερβία 56
4.Τουρκία 43
5.Βουλγαρία 33
6.FYROM 5
Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα είναι η μοναδική Διεθνής Διοργάνωση στην οποία συμμετέχει η Εθνική Ομάδα στην κατηγορία παίδων-κορασίδων, ενώ για την κατηγορία Ανδρών -Γυναικών οι διεθνείς υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας λήγουν με το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου στο Βαρέζε της Ιταλίας.
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετέχει και η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Νικολαΐδου Κατερίνα που βρίσκεται ήδη με την εθνική μας ομάδα στην Ιταλία και θα αγωνιστεί στο διπλό σκιφ γυναικών μαζί με την Διαμάντη Ελένη του Ν.Ο.Ι.