ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας και των Καρκινοπαθών



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στο να αγοράσουν τα φάρμακά τους, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συνταξιούχοι μπροστά από τον ΕΟΠΥΥ Κατερίνης, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας.
Η συγκέντρωση και ο συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του κτιρίου του ΕΟΠΥΥ έγινε στις 9 το πρωί και μαζί με τους συνταξιούχους βρέθηκαν και μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας που ζήτησαν να δοθεί λύση για να μην αναγκάζονται να πληρώνουν για την περίθαλψή τους.
Οι συνταξιούχοι ανήρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου και φώναξαν συνθήματα, ενημερώνοντας τον κόσμο να αγωνιστεί για το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία και ασφάλεια.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας Θεόδωρος Τσώτσος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας είναι απαράδεκτη, τονίζοντας ότι πλέον έχει αφεθεί το εμπόριο να κυριαρχεί στην υγεία. "Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.

Οι συνταξιούχοι βρίσκονται ανάμεσα στους γιατρούς, στους φαρμακοποιούς και στην κυβέρνηση. Τα φάρμακα τα έχουμε προπληρωμένα με τη ζωή μας, με το αίμα μας και με τον ιδρώτα μας. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να στερείς από τον συνταξιούχο τα φάρμακά του", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι με το πάγωμα και στη συνέχεια με τις μειώσεις των συντάξεων και είπε ότι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για τους ίδιους αλλά και για τις επόμενες γενιές.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιτοχώρου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει και θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις, προσθέτοντας ότι οι συνταξιούχοι στέλνουν ένα μήνυμα και στους τοπικούς βουλευτές της Πιερίας να ασχοληθούν με τα προβλήματα του κόσμου.
Ιδιαίτερο το πρόβλημα για τους καρκινοπαθείς
Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκαν σήμερα και μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, που αντιμετωπίζουν ίσως και περισσότερα προβλήματα με την αγορά φαρμάκων και την ειδική περίθαλψη που απαιτείται για την κατάσταση της υγείας τους.
Η Γραμματέας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας Λένα Χαριτοπούλου ανέφερε ότι ο Σύλλογος στηρίζει τους συνταξιούχους καθώς το ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης ενδιαφέρει άμεσα τους καρκινοπαθείς. "Μας καίει περισσότερο το θέμα των φαρμάκων, γιατί όταν ένας καρκινοπαθείς χρειάζεται να πληρώνει τη χημειοθεραπεία του και οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, όταν αυτό κοστίζει 500 ή 1000 ευρώ, και έχει μια μικρή σύνταξη, αυτό είναι πολύ δύσκολο", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το κράτος πρέπει να λύσει το θέμα. "Ας αποφασίσουν πως μας θέλουν τους καρκινοπαθείς. Ζωντανούς ή νεκρούς;".