ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε με ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός




«Ποδαρικό» με το... αριστερό έκανε ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ ηττήθηκε την Τρίτη με 2-1 από τη Σάλκε στο «Καραϊσκάκη», ξεκινώντας έτσι με αρνητικό αποτέλεσμα τη φετινή περιπέτειά της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 
Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Χεβέντες (41’) ωστόσο οι Πειραιώτες μείωσαν στο 58΄με τον Αμπντούν. 

Ένα λεπτό αργότερα ο Χούντελααρ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε πέναλτι στο 61΄.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σκόραρε με κεφαλιά στο 39’, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα από την επόπτη, για φάουλ στον Μέγιερι.
 

Οι «ερυθρόλευκοι» στο αποψινό ματς, παρουσιάστηκαν χωρίς φρεσκάδα και καθαρό μυαλό και σε συνδυασμό με την τραγική αμυντική τους λειτουργία, ηττήθηκαν μοιραία από τους «βασιλικούς μπλε».
 

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μονπελιέ, επικρατώντας με 2-1 σκορ των πρωταθλητών Γαλλίας.
 

Ο αγώνας


Οι Πειραιώτες έδωσαν όρκο νίκης στο ξεκίνημα του ματς, ωστόσο εν τέλει δεν τον κράτησαν.
Από αρκετά νωρίς είχε φορέσει τα… γιορτινά του το «Καραϊσκάκη» και εν συνεχεία γέμισε ασφυκτικά από τους οπαδούς των Πειραιωτών, που περίμεναν με ανυπομονησία την έναρξη του σπουδαίου αυτού αγώνα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε με εκπλήξεις την ομάδα του (4-2-3-1) στην αποψινή αναμέτρηση με τους «βασιλικούς μπλε».

Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τον Μέγιερι για τη θέση του τερματοφύλακα, αν και ο Ούγγρος ήταν αναπληρωματικός στους φετινούς αγώνες του πρωταθλήματος, ενώ προτίμησε τον Μανωλά αντί του Σιόβα, για παρτενέρ του Κοντρέρας στον κέντρο της άμυνας.
 

Παράλληλα ο Ζαρντίμ δεν ξεκίνησε βασικό ούτε τον Αριέλ Ιμπαγάσα, δίνοντας της θέση του στον Φουστέρ.

Από εκεί και πέρα, στα δύο άκρα της άμυνας ξεκίνησαν οι Τοροσίδης (δεξιά) και Χολέμπας (αριστερά), ενώ οι Μανιάτης και Μοντέστο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Οι υπόλοιποι τέσσερις της ενδεκάδας ήταν οι Μασάντο (δεξί εξτρέμ), Φουστέρ (δεκάρι), Αμπντούν (αριστερό εξτρέμ) και Τζεμπούρ (φουνταριστός).
Ο Μοντέστο ανάμεσα στους Παπαδόπουλο και Ματίπ.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 5ο λεπτό… φλέρταρε με το 1-0. Μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Τοροσίδη, ο Μασάντο βγήκε σε θέση τετ α τετ και ο Παπαδόπουλος έδιωξε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Μασάντο σούταρε λίγο δίπλα από την εστία του Ούνερσταλ, κι έτσι λύθηκε ο συναγερμός που είχε σημάνει στα καρέ των φιλοξενούμενων.
 
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να σκοράρει στο 38’. Εντούτοις το γκολ του Έλληνα διεθνούς αμυντικού ακυρώθηκε λανθασμένα ως επιθετικό φάουλ στον Μέγιερι.
 
Μία φάση από τις πολλές που δημιουργήθηκαν μπροστά από την εστία του Μέγιερι.
Το κακό για τους Πειραιώτες ωστόσο δεν άργησε να έρθει… Δύο λεπτά αργότερα (41’) ο Ολυμπιακός, πλήρωσε  την τραγική αμυντική του λειτουργία, καθώς ο Χεβέντες με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φαρφάν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σάλκε είχε την κατοχή της μπάλας αλλά στο 57΄ ο Φουστέρ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει (νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ούνερσταλ), ενώ ενδιάμεσα είχαν χάσει μία καλή ευκαιρία και οι «βασιλικοί μπλε»  με τον Μπαρνέτα στο 51'.

Στο 58' ο Ζαρντίμ αποφάσισε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, περνώντας στο ματς τον Ιμπαγάσα.

Μάλιστα είδε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης να έρχεται δευτερόλεπτα αργότερα. 
 Σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Αμπντούν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην περιοχή της Σάλκε και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
 
Ο Αμπντούν «πνίγεται» στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το γκολ του.
Η χαρά όμως των πρωταθλητών Ελλάδας, που ήταν ανύπαρκτοι στον χώρο του κέντρου (σ.σ.: βρέθηκαν σε πολύ καλή βραδιά οι Μανιάτης και Μοντέστο) κράτησε για μόλις ένα λεπτό. Κι αυτό γιατί στο 59’ η Σάλκε πήρε εκ νέου το προβάδισμα με σκόρερ τον Χούντελααρ.

Μετά από ωραία μπαλιά του Χόλτμπι, ο Ολλανδός επιθετικός «εκτέλεσε» τον Μέγιερι από το σημείο του πέναλτι και έκανε το 2-1 για τους Γερμανούς.
Στο 61΄ μάλιστα ο Χούντελααρ είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, ωστόσο αστόχησε σε πέναλτι (σ.σ.: έστειλε την μπάλα στο δοκάρι), μετά ανατροπή του Μανωλά στον Μπαρνέτα.
 
Οι παίκτες της Σάλκε πανηγυρίζουν το νικητήριο γκολ του Χούντελααρ.
Ο Ζαρντίμ στο 69΄ πέρασε στον αγώνα τους Μήτρογλου και Γκρέκο για να πιέσει για την ισοφάριση. Εντούτοις τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος για τον Ολυμπιακό, που είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 στις καθυστερήσεις, ωστόσο ο Τζιμπούρ επέλεξε να τα κάνει όλα μόνος του, από πλάγια θέση, στέλνοντας εν τέλει την μπάλα άουτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα από τον αντιπρόεδρο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Σάββα Θεοδωρίδη, γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση από τους φίλους της πρώην ομάδας του.

Κίτρινες: Μανωλάς, Ιμπαγάσα –Χεβέντες, Τζόουνς, Ούνερσταλ, Ματίπ

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μασάδο, Μανιάτης, Μοντέστο (69΄ Γκρέκο) , Φουστέρ (58΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (69΄ Μήτρογλου), Τζιμπούρ

Σάλκε (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χεβέντες, Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουξ, Χόλτμπι, Τζόουνς (+90΄ Χέγκερ), Μπαρνέτα (79΄ Αφελάι), Νόιστεντερ, Φαρφάν (+90’ Ντράξλερ), Χούντελααρ.

Διαιτητής:  Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Ο Κ. Παπαδόπουλος με τον Σάββα Θεοδωρίδη.


Το κορεό που είχαν ετοιμάσει για τον αγώνα με τη Σάλκε οι οπαδοί του Ολυμπιακού.


Οι δύο «μονομάχοι» και τo σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ, που «κυματίζει» στο κέντρο του «Καραϊσκάκη».