ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σε θέσεις μάχης δικαστικοί, ένστολοι και γιατροί



Μήνυμα στη κυβέρνηση ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στέλνουν οι δικαστικοί, οι ένστολοι, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί, εάν τελικά ληφθούν αποφάσεις για νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση στις 14:00 με τους ενστόλους και στις 15:00 με τους πανεπιστημιακούς. 


Οι ένστολοι προγραμματίζουν σήμερα και αύριο διαμαρτυρίες και την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. 

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων εισέρχονται και οι δικαστές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που συνεδρίασε χθες εκτάκτως, αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της Ένωσης τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012 στον Άρειο Πάγο, και στις Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες Εφετειακές έδρες στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30 μμ με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και της λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων, κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων. 

Παράλληλα η Ένωση Εισαγγελέων ελλάδος προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στις περικοπές των μισθών των δικαστικών τότε θα εισηγηθεί:

•Διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 11.00 έως 15.00 μμ, για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί ειδικότερα.
•Χειρισμό των δικογραφιών εντός του ωραρίου
•Τέλος στην ενασχόληση των εισαγγελέων με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα παρουσία τους σε αθλητικούς χώρους, δημόσιες συγκεντρώσεις κ.λπ. εκτός του ωραρίου. 
•Άμεση προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων 
•Υποβολή παραιτήσεων των Εισαγγελικών Λειτουργών όλων των βαθμών, στη διάθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος 

Επί ποδός βρίσκονται και οι πανεπιστημιακοί που απορρίπτουν οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές τους. 

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν και οι γιατροί του ΕΣΥ που δηλώνουν ότι έχουν το 40% του μισθού τους. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να καθορίσει τη στάση της. 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προετοιμάζουν και ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. 

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εφοριακοί καθώς η ΠΟΕ ΔΟΥ με ανακοίνωση της καλεί τους εργαζόμενους στις εφορίες στη διαδήλωση των συνδικάτων το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στη Θεσσαλονίκη.