ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η Έκθεση αγροτικών προϊόντων και τεχνολογίας στην Καρίτσα

Το Σάββατο το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης

Στην διοργάνωση και τους στόχους της 10ης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές, αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου κ. Γιώργος Παπαθανασίου, ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για αγροτικά θέματα κ. Δημήτρης Τσιμήτρης και η προϊσταμένη της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κα Κίτσιου.

Ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα
Όπως επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, ένα από τα πολλά που γίνονται αυτό το μήνα στην Πιερία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί αφορά τον αγροτικό τομέα.
Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 40 εκθέτες, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό σήμερα Παρασκευή ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Καρίτσας. Νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με σημαντικούς ομιλητές και θέμα την νέα ΚΑΠ 2014 - 2020.

Ανταπόκριση από τον κόσμο στην έκθεση
Ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε την αντιπεριφέρεια για την υποστήριξη και πρόσθεσε πως η έκθεση αποτελεί παράλληλα και μια γιορτή για τον αγρότη προκειμένου να απολαύσει τους κόπους της προηγουμένης περιόδου. Υπογράμμισε ότι ο κόσμος της περιοχής και όχι μόνο περιμένει την έκθεση να γίνει καθώς έχουν την ευκαιρία να δουν τα προϊόντα που παράγει ο δήμος.
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τσιμήτρης σημείωσε πως είναι σημαντικό να συμμετέχει η αντιπεριφέρεια σε τέτοιου είδους εκθέσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, ενώ η προϊσταμένη της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής που συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, επεσήμανε πως ένας από τους στόχους είναι να προσεγγίσουν και τους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη γεωργία, προκειμένου αυτοί να ενημερώνονται σωστά για όλες τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα.
Όπως επεσήμανε έγιναν επαφές με ομάδες παραγωγών και μεμονωμένα με αγρότες για να συμμετέχουν στην έκθεση και όσοι δεν θα μπορέσουν θα μπορούν να προωθούν τα προϊόντα τους μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων που θα υπάρχουν στην έκθεση.