ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημερωτικό υλικό σε διερχόμενους οδηγούς Ι.Χ.


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητα
Ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς Ι.Χ. οχημάτων διένειμαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη της Ποδηλατικής Από - Δρασης Πιερίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Στον κυκλικό κόμβο της 25ης Μαρτίου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του συλλόγου, ποδηλατώντας και ενημερώνοντας τον κόσμο για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο που γιορτάζεται το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και τους κανόνες οδήγησης του ποδηλάτου.

Για άλλη μια φορά, διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί, επαγγελματίες και μη, έχουν στην πλειοψηφία τους αντιληφθεί την αυξανόμενη κίνηση ποδηλατών στους δρόμους της πόλης, αν και δεν έλειψαν τα προβλήματα καθώς στην συνείδηση αρκετών οδηγών (μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι συχνά πρόκειται για επαγγελματίες) το ποδήλατο δεν θεωρείται μέσο μετακίνησης με αποτέλεσμα να μην σέβονται τον αναβάτη του αλλά και τον Κ.Ο.Κ.

Το ερώτημα επανέρχεται ολοένα και σφοδρότερο. Πότε θα καταλάβουν οι αρμόδιες αρχές ότι το ποδήλατο είναι ζωντανό κομμάτι της πόλης;


Στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας ενδεχομένως ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας να θεωρείται "πολυτέλεια" από τους αρμόδιους.

Η καλλιέργεια των συνειδήσεων και η δημιουργία ασφαλών δικτύων μετακίνησης των ποδηλατών (ο αριθμός των οποίων αυξάνεται ραγδαία) γίνονται επιτακτικές ανάγκες για την διασφάλιση ζωών.

Η Ποδηλατική Από - Δραση θα συνεχίσει τις ενημερώσεις στα σχολεία και στους δρόμους προσπαθώντας να αναπληρώσει την δυσπραγία ή αδιαφορία των πλέον αρμοδίων.