ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλίας Μανίκας, Χρήστος Τζιώρας βάζουν ψηλούς στόχους



Στους αθλητικούς αντίλαλους και στο αθλητικό site Mikriliga.com μίλησαν οι δυο φορ του Βατανιακού και έβαλαν τον "πήχη" ψηλά για την ομάδα τους στο νέο πρωτάθλημα της football league 2.
Δυο από τους πιο ικανούς και πεπειραμένους σέντερ φορ του Βορείου ομίλου μπορεί να παινευτεί ότι έχει στο... οπλοστάσιό του φέτος ο Λεωνίδας Μπίλης για την ομάδα της Πιερίας.
Οι Ηλίας Μανίκας και Χρήστος Τζιώρας έδειξαν στα φιλικά ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, στον τομέα σκοράρισμα για τον Βατανιακό, έχοντας άριστη γνώση της κατηγορίας και «δένοντας» αρμονικά μεταξύ τους.
Ο Μανίκας στην ηλικία των 32 επιστρέφει στα... χώματα της Κατερίνης, πιο ώριμος από ποτέ, μετά την επιτυχημένη θητεία του σε αρκετές επαγγελματικές ομάδες, όπως ο Πιερικός, ο Πανηλειακός, ο Ατρόμητος, ο Λεβαδειακός, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Θρασύβουλος, ο Παναιτωλικός, η Ρόδος και μέχρι πρότινος ο Αστέρας Μαγούλας.
Από την άλλη πλευρά, ο Τζιώρας θα συνεργαστεί ξανά με τον Μπίλη, μετά τη συνύπαρξή τους πέρυσι στη Σκύδρα. Ο 24χρονος κυνηγός στο παρελθόν έπαιξε σε Πολύκαστρο, Φλώρινα, Κοζάνη, Πυρσό Γρεβενών, Αετό Σκύδρας και μέχρι πρότινος Παναργειακό.

Μανίκας: «Οι... καλύτεροι συμπαίκτες!»
Αρχικά, ο Ηλίας Μανίκας ανέφερε: «Το ατού του Βατανιακού φέτος είναι η παρουσία του Λεωνίδα Μπίλη. Είναι καταξιωμένος τεχνικός στον χώρο και μπορεί να βοηθήσει τα νέα παιδιά, είναι σωστός καθοδηγητής.
Μπορώ να πω ότι διαθέτουμε ένα αξιόλογο σύνολο για την κατηγορία, τόσο με νεαρούς παίκτες από την Πιερία, όσο και με έμπειρους εκτός νομού.
Προσωπικά, θεωρώ ότι έχω τους... καλύτερους συμπαίκτες στην κατηγορία! Αυτό όμως πρέπει να το αποδεικνύουμε διαρκώς στο γήπεδο. Αν το καταφέρουμε, τότε μπορούμε να φτάσουμε ψηλά.
Ωστόσο, η κατηγορία είναι δύσκολη και πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Πρέπει να βλέπουμε χωριστά κάθε αναμέτρηση και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, ευχαριστώντας τον κόσμο μας. Κυρίως επειδή το ρόστερ από πέρυσι άλλαξε ριζικά και είμαστε μια νέα ομάδα».
«Κλειδί το οικονομικό, έχουμε υπόβαθρο»
Για να συνεχίσει ο έμπειρος γηγενής φορ: «Σε αυτή την κατηγορία, πρωταγωνιστούν και πετυχαίνουν οι ομάδες που αντέχουν τα οικονομικά βάρη μέχρι τέλους. Είναι «κλειδί» και καθοριστικός αυτός ο παράγοντας, ειδικά στις μέρες μας. Επίσης, χρειάζεται αγωνιστική σταθερότητα.
Είναι αμφίρροπο πρωτάθλημα, όλοι μπορούν να κερδίσουν οπουδήποτε. Προσωπικά, δεν στέκομαι σε κάποια θετικά αποτελέσματα των φιλικών, ήξερα ότι κάνουμε καλή δουλειά, όπως αναγνωρίζω ότι έχουμε και περιθώρια βελτίωσης. Προσωπικά, θα ήθελα να πετύχει τους στόχους του ο Βατανιακός και να βοηθήσω στην ανάδειξη των νεαρών παιδιών που διαθέτουμε και μπορούν να κάνουν αξιόλογη καριέρα στο επαγγελματικό στερέωμα.
Ο Βατανιακός έχει καλά ταλέντα, με δίψα για διακρίσεις. Ονόματα που σε λίγο καιρό μπορούν να συζητιούνται και να απασχολούν μεγαλύτερες ομάδες, ειδικά από τη στιγμή που η στροφή στα νιάτα είναι μονόδρομος. Έχουμε αξιόλογες υποδομές».
Τζιώρας: «Μπορούμε τριάδα και άνοδο!»
Από την πλευρά του, ακόμα πιο... ενθουσιώδης εμφανίστηκε ο Χρήστος Τζιώρας, που τόνισe: «Ο Βατανιακός φέτος διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, όπως θεωρώ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Στα φιλικά δείξαμε αξιόμαχοι και ανταγωνιστικοί, παρά τα αρκετά νέα πρόσωπα.
Αποκορύφωμα ήταν η φιλική νίκη ψυχολογίας με τον Ηρακλή, δείξαμε ποιοι είμαστε και τι δουλειά κάνουμε το τελευταίο διάστημα. Δεν φοβάμαι να πω ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε. Να στοχεύσουμε στην πρώτη τριάδα και στο τέλος ακόμα και να αλλάξουμε κατηγορία!
Όπως φαίνεται, φέτος από τον Βόρειο όμιλο ίσως απουσιάσουν οι ομάδες- φόβητρα και συνεπώς αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει ευκαιρία διάκρισης για τον Βατανιακό. Οι περισσότεροι αντίπαλοι είναι παρόμοιας δυναμικότητας».
«Πολλά γκολ οι δυο μας»
Για να καταλήξει ο Κοζανίτης επιθετικός: «Είμαστε μια ομάδα με μεγάλο δείκτη συνοχής, καλό κλίμα και έναν πολύ έμπειρο προπονητή, όπως ο Λεωνίδας Μπίλης, που γνωρίζει καλά τα επαγγελματικά μονοπάτια και ειδικότερα της κατηγορίας, αλλά και το ποδόσφαιρο της Πιερίας.
Όσο για εμένα, έχω δίπλα μου έναν έμπειρο επιθετικό, τον Ηλία Μανίκα, με τον οποίο έχουμε άψογη συνεργασία και με τον οποίο φιλοδοξούμε να πετύχουμε αρκετά γκολ και οι δυο, ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι του Βατανιακού.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό το δίδυμο στην ομάδα. Τέλος, καλούμε τον κόσμο στο πλευρό μας και εκτιμώ ότι έχουμε λόγους για να τον κάνουμε αισιόδοξο».